Milanič: Škoda, da smo popustili in dobili gol

Getty Images

Mariborčani na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov niso razočarali, AIK bi v Ljudskem vrtu lahko padel še z višjo razliko, na koncu pa jo odnesel z minimalnim porazom 2:1. Trener slovenskih prvakov Darko Milanič obžaluje predvsem prejeti zadetek.

“S predstavo moramo biti zadovoljni, igrali smo proti ekipi, ki morda bolj sodi v tretji krog. Zmagali smo, čaka pa nas zahtevna povratna tekma. Škoda, da smo, ko smo vodili, popustili in smo potem dobili gol. Igrali smo potrpežljivo, imeli smo dosti priložnosti, ki bi jih lahko izkoristili,” je po poročanju Nogomanie po koncu srečanja dejal Darko Milanič.

Čeprav Švedi, ki so imeli tudi izjemno glasno navijaško podporo, niso navdušili, prvi mož stroke pri vijoličastih opozarja, da se bo AIK na povratni tekmi zagotovo predstavil v bolj napadalni podobi: “AIK igra doma drugače, tukaj so predvsem umirjal, tako da moramo biti pripravljeni na drugačno igro nasprotnika. Vsekakor pričakujem več ritma na povratni tekmi. Kdor je gledal prejšnji krog, je videl, kako so na povratni tekmi hiteli, pritiskali. Pri golu, ki smo ga prejeli, je AIK pokazal kakovost.”