Milanič: Razen dlje poškodovanih so vsi nared

Liga prvakov 6. Avg 201917:56 > 18:10
Mitja Viler/Twitter

Sredin večer bo v ljudskem vrtu v Mariboru znova namenjen vrhunskemu nogometu, slovenski prvaki pa bi si lahko zagotovili dobro izhodišče pred nadaljevanjem kvalifikacij za ligo prvakov. Tekmec v tretjem krogu je norveški Rosenborg, v mariborskem taboru so pred dvobojem mirni in samozavestni.

Getty Images

Na novinarski konferenci pred dvobojem je mariborski strateg Darko Milanič razložil, kako se bodo lotili tekmeca ter iskal morebitne primerjave s prejšnjim, prav tako skandinavskim nasprotnikom. Maribor je v drugem krogu AIK premagal po podaljšku z zadetkom nekaj minut pred koncem. Milanič se zaveda, da bo tokrat delo vsaj tako težko kot proti Švedom.

“Rosenborg je podoben AIK po nekaterih stvareh, recimo ob prekinitvah. Na to moramo biti pozorni, zelo podobno napadajo pri predložku v 16-metrski prostor. Na igrišču pa je postavljen drugače, kot kolektiv so zelo izenačeni in tehnični. Imajo svoj značilen način,” je norveške nasprotnike analiziral Milanič.

“Nasprotniki v Evropi igrajo v gosteh drugače kot doma. Pogledali smo si jih v živo in videli smo tisto, kar je zelo pomembno. Postavili so se na svojo polovico, potem pa gradili napad in so mirni in skušajo nasprotnika izigrati,” je še dejal Milanič.

Na tekmi ne bo strelca odločilnega gola v Stockholmu Alexandra Cretuja zaradi kartonov. “Če je že moral dobiti karton zaradi svojega pristopa in agresivnosti, je bolje, da ga je dobil za to tekmo. Na drugi tekmi ga bomo zelo potrebovali,” je dejal Milanič. Hujših kadrovskih težav nima, saj ima na voljo vse igralce, ki niso dlje časa na bolniški. Sicer pa tudi na tem področju prihajajo spodbudne vesti za vijoličaste, saj okrevanje Luke Zahovića poteka uspešno.

“Priprave potekajo kot ponavadi. Veseli nas, da so nekateri fantje, ki na zadnjem srečanju niso bili nared, pozdravili poškodbe. Razen dlje poškodovanih so vsi nared,” je o zdravstvenem stanju Maribora dejal trener, nato pa razkril taktiko, kako se bodo lotili Norvežanov.

“Želimo zmagati in tako bodo tudi startali v tekmo. Moramo pa paziti na veliko majhnih stvari. Skušali jim bomo vsiliti našo igro. Potrebna bo pamet in prava doza emocij. Zaključevati moramo akcije in verjamem, da nam bo uspelo. Našli bomo svojo priložnost, ne bomo pa šli brezglavo.”

Twitter

Tudi Dino Hotić je prepričan, da bo sredin večer njihov: “Čaka nas težka tekma, kot se za evropsko spodobi, in komaj čakamo, da se začne. Kot celota delujemo zelo dobro in mislim, da bo tako tudi jutri.”

Zahteven ritem sreda-sobota ne pušča posledic, pravi Hotić. “Utrujenosti ni, smo že zbrali moči za novo tekmo. Veselimo se tega ritma sreda-sobota. Utrujenost je lahko samo v glavi, sicer je vse tako, kot je treba. Za takšne tekme se živi. Tudi mi smo zelo dobri in to bo res posladek.”

V Mariboru so zadovoljni tudi s prodajo vstopnic, ki jih je na voljo je le še malo, največ za vzhodno tribuno, tako da se obeta rekord poletja po številu navijačev. Med njimi bodo tudi gostujoči, ki pa jih bo manj kot Švedov, napovedanih je približno 70 privržencev kluba iz osrednje Norveške.

Tekmo si boste lahko v nesporednem prenosu ogledali na Sportklubu. Za vse dopustnike pa tudi na naši FB strani Sportklub Slovenija.