Borjan: Pokazali smo da smo veliki, ne bomo se ustavili

Liga prvakov 14. Avg 20198:15 > 8:19
crvenazvezdafk.com

Milan Borjan, junak zmaga Crvene Zvezde nad Københavnom po trilerju enajstmetrovk, ni skrival navdušenja nad napredovanjem v zadnji krog kvalifikacij za Ligo Prvakov.

“Neverjetna noč za zvezdino združenje. Tretje leto zapored smo si zagotovili igranje skupinskega dela v Evropi. Ne bomo se zaustavili na tej točki, do Lige Prvakov nas ločita še dve stopnici. Samo da nam bo zdravje naklonjeno”, je dejal Borjan.

Crvena Zvezda je po enajstih serijah izvajanja strelov z bele točke izločila København, dvoboj danskega in srbskega predstavnika pa je ob dramatičnem izvajanju enajstmetrovk zaznamovala tudi groba igra.

“Ostal sem zbran in koncentriran. S trenerjem vratarjev Dušanom Gašičem smo naredili temeljito strokovno analizo, poizkušal sem prebrati vsak njihov strel z bele točke. Sodniki so bili  z nekaterimi svojimi odločitvami na strani nasprotnika, a ko imaš srce, željo in ljudi okrog sebe, ki verjamejo, potem daš svoj maksimum. Tako smo šli preko Krasnodarja, lani Salzburga in zdaj Københavna”, je izjavil zvezdin vratar.

Pri izvajanju strelov z enajstih metrov je priložnost dobil tudi vratar Milan Borjan.

“To je moj prvi gol za Crveno Zvezdo, posvetil bi ga svoji družini, ženi in sinu. Oni so moja moč in največja podpora. Moj cilj je bil samo, da dam gol. Vedel sem, da bom obranil njihov poizkus z bele točke, tako zelo sem verjel v sebe.” je dejal Borjan.

Obdobje med obema obračunoma Københavna in Crvene Zvezde so zaznamovale tudi podcenjevalne izjave iz danskega tabora. “Nismo polagali posebno pozornost na njihove izjave pred in po tekmi. Pokazali smo, da smo velik klub, ki ima željo in energijo. Ponosen sem na svoje igralce, strokovni štab in upravo. Borimo se za ta grb in te navijače, za ljubezen, ki nam jo dajejo. Hvala jim, ker so nas danes prišli podpret”, je zaključil zvezdin junak.