VAR rešil Young Boyse, Olympiakos in Dinamo na pragu LP

Liga prvakov 21. Avg 201919:53 > 23:00
FK Crvena zvezda

V playoffu za Ligo prvakov je bilo tokrat najbolj zanimivo v Švici, kjer sta se v Bernu na zelo zanimivi tekmi z 2:2 razšli ekipi Young Boys in Crvena zvezda. Olympiakos in Dinamo Zagreb sta si z današnjima zmagama zagotovila lepo popotnico pred povratnima tekmama.

V sredinem večeru v boju za Ligo prvakov je bilo daleč najbolj zanimivo v Bernu, kjer sta se z 2:2 razšla domači švicarski Young Boys in gostujoča Crvena zvezda. Rezultat, ki nedvomno pušča odprte možnosti za obe ekipi.

Prvi so povedli domači in to že v 7.minuti, ko je po ne najboljši reakciji vratarja Milana Borjana zadel Roger Assale. Veselje ni trajalo dolgo, ko je za izenačenje poskrbel Miloš Degenek, po podaji s kota je žogo z glavo iz težkega položaja v visokem loku neubranljivo pospravil v mrežo. Do konca prvega polčasa gledalci sicer zadetkov niso več videli je pa bilo zato še kar nekaj priložnosti na obeh straneh.

V drugem polčasu je Zvezda zadela takoj na uvodu, svoj prvi gol v rdeče-belem dresu je dosegel Mateo Garcia. Domači Young Boys je v nadaljevanju deloval dokaj brezidejno. V 76. minuti pa je glavni sodnik po posredovanju VARa pokazal na belo točko za domače, le to je uspešno izvedel Guillaume Hoarau. V nadaljevanju so bili domači bližje zadetku, vendar je na koncu ostalo pri 2:2.

Povsem drugače je bilo na preostalih dveh današnjih tekmah. Dinamo je pred svojo publiko v Zagrebu z zadetkoma Bruna Petkoviča in Mislava Oršiča, z 2:0 premagal ekipo, ki je letos izločila Maribor, ekipo Rosenborga. Olympiakos pa je v vročem Pireju pred domačimi gledalci s 3:0 povsem razbil Krasnodar. Obe ekipi sta si tako pred povratnima tekmama priigrali lepo prednost in sta z nogo in pol že v Ligi prvakov.