SK1 ob 21.00 uri: Bayern – Crvena zvezda

Liga prvakov 17. Sep 201922:46 > 22:52
Srdjan Stevanovic, Getty Images Sport

Tisto, kar je za navijače Crvene Zvezde še pred časom predstavljalo sanje, je zdaj postalo realnost. Svoje ljubljence bodo lahko bodrili v Ligi prvakov. Spet.

Crvena zvezda je prejšnjo sezono uspela prekiniti 27 let dolg niz in se uvrstila v elitno klubsko nogometno tekmovanje, letos pa potrdila, da ta rezultat ni bil slučaj.

Zvezda je v raj vstopila preko Suduve, Helsinkov, Københavna in Young Boysov in si nastop med elito priborila drugič zapored. Potem ko so se v lanski sezoni merili proti PSGju, Liverpoolu in Napoliju, jim je žreb letos namenil skupino B, kjer bodo njihovi nasprotniki Bayern, Tottenham in Olympiakos.

„Zelo težka skupina! Serijski prvak Nemčije, lanski finalist Lige prvakov in ekipa, ki leta in leta dominira v Grčiji. Čakajo nas izredno težki nasprotniki. To so klubi iz neprimerljivo boljših lig, z velikim proračunom in kvalitetnim izborom igralcem. Crvena zvezda si ne glede na vse želi v drugi krog tekmovanja”, je dejal zvezdin branilec Miloš Degenek.

„Pričakujemo, da bo Bayern v posesti dominiral od samega začetka, na nas pa je, da pripravimo odgovor na to. Analizirali smo jih in dobro se zavedamo, kaj moramo narediti. Začeti želimo s pozitivnim rezultatom”, je za Sportklub še pristavil srbski branilec. 

Za Bavarce ne bo nastopil Leon Goretzka, ki je že prestal operativni poseg poškodovanega stegna, v postavi hrvaškega stratega Nika Kovaća pa ne bo niti Davida Alabe, ki se je poškodoval na ogrevanju pred obračunom Bayerna z Leipzigom.