Walker zbral več obramb kot Ederson in Bravo skupaj

Liga prvakov 8. Nov 201912:55 > 13:04
Michael Regan, Getty Images

Ederson se je poškodoval in iz igre odšel ob polčasu, ko ga je zamenjal Claudio Bravo. Ko je slednji dobil rdeči karton, Pep Guardiola pa je ostal brez menjave, je med vratnici stopil desni bočni branilec Kyle Walker in zbral več obramb kot Ederson in Bravo skupaj.

Kyle Walker spada med najdražje (in najboljše) branilce na svetu, saj je Manchester City zanj Tottenhamu plačal 55 milijonov evrov, ob tem pa dobil tudi nebrušen vratarski diamant. Angleški reprezentant je bil namreč v obračunu 4. kroga skupinskega dela Lige prvakov med Cityjem in Atalanto osrednji akter nevsakdanje situacije. Claudio Bravo, ki je v vratih sinje-modrih zamenjal poškodovanega Edersona, je v 81. minuti srečanja prejel rdeči karton zaradi starta nad Josipom Iličićem, kar je pomenilo, da je moral med vratnici stopiti eden izmed igralcev, saj je Pep Guardiola že opravil vse menjave. Katalonski strokovnjak se je odločil za Walkerja in zadel v polno.

https://twitter.com/awww_ghostTears/status/1192201583054000132

Dolgo so nudili pomoč Bravu, tako da sem imel nekaj minut za ogrevanje in prejemanje napotkov s strani našega strokovnega štaba,” je po koncu tekme razlagal Walker, ki je zbral več obramb kot Ederson in Bravo skupaj. Sicer gre za eno samo obrambo (prosti strel po rdečem kartonu Brava), medtem ko je bil edini strel, ki je poletel proti vratom, ko sta bila med vratnicama Ederson oziroma Bravo, tisti od Maria Pašalića, ki je tudi končal v mreži.

“Na treningu vedno zbadam vratarje, če žogo ne ujamejo iz prve, toda občasno pride tudi do obrambe iz dveh poizkusov,” je bil na svoje opravljeno delo ponosen Walker in dodal: “Vedeli smo, da bo težko, ker je Atalanta izjemno dinamična ekipa, ob tem pa še rdeči karton in brez obeh vratarjev … Na koncu smo res lahko zadovoljni s točko, ki nam je zagotovila pet točk prednosti pred Dinamom in Atalanto dva kroga pred koncem.”

https://twitter.com/SuperbiaProeIia/status/1192763258815598592