Lampard: Barkley neprofesionalen in še vedno poškodovan

Paul Harding/Getty Images

Ross Barkley je bil v letošnji sezoni dvakrat na naslovnicah. Toda ne zaradi nogometa. Najprej je imel incident s taksistom nato pa so ga med reprezentančnim premorom ponoči ujeli brez majice.

Ross Barkley je za razliko od večine v moštvu Chelseaja v letošnji sezoni vseskozi v težavah. Vezist kluba iz Londona je v odigral vsega osem tekem. Zaradi poškodbe je izpustil zadnje štiri tekme v Premier ligi. Izpustil je tudi tekme angleške reprezentance. Ni pa izpustil nočnega življenja. 

“Ross ve kaj si mislim o njegovem prvem incidentu. Takrat sem ga podprl in tudi zdaj ga podpiram. Toda kar se mene tiče je pokazal pomanjkanje profesionalizma. Nočem biti nesramen do igralcev. Razumem jih. So ljudje in tudi oni imajo svoja življenja. Nisem policaj. Ni prav pretirano grozno kar je storil toda je poškodovan in ima še vedno težave zaradi tega. Mora delati, se vrniti v ritem in dobro trenirati,” je dejal Frank Lampard.

“Nič nimam proti svojim igralcem. Rad ga imam. Mora pa nekaj pokazati tudi na zelenici”, je dodal trener Chelseaja. 

Po porazu proti Manchester Cityu Frank Lampard zdaj razmišlja o tekmi petega kroga Lige prvakov proti Valenciji, ki je bila v prvem krogu na Stamford Bridgeu boljša z 1:0. 

“Poraz na prvi tekmi nas je postavil v ta položaj. Mislim, da to ni zaradi Ajaxa in neodločenega rezultata. To je zaradi tistega poraza doma. Zato zdaj obstaja možnost, da izpademo. To bo za nas velika preizkušnja.”