Matthäus: Tuchel je izgubil sijaj in sloves

Liga prvakov 26. Feb 202023:48 > 23:50
Christof Koepsel/Getty Images

Legenda nemškega nogometa Lothar Matthäus se je vprašal, zakaj je trener PSG-ja Thomas Tuchel izgubil svojo trenersko igrivost in sloves, potem ko so nogometaši iz francoske prestolnice izgubili proti Borussii v prvi tekmi osmine finala Lige prvakov.

Thomas Tuchel je bil eden izmed kandidatov za prevzem trenerskega mesta pri Bayernu iz Münchena, Lothar Matthaüs pa je zdaj prepričan, da trenutni trener PSG-ja ni pravi izbor za bavarskega velikana.

“Pri Bayernu v tem trenutku ne bi menjal ničesar. Vse funkcionira, atmosfera je dobra. S Tuchelom bi nekateri igralci morda imeli težave. To se zdaj ne more zgoditi, tudi nezadovoljni igralci ne delajo zdrah. Tuchel je izgubil karizmo. Ni isto, če nekdo vodi Dortmund ali PSG. Tuchela v Franciji pogosto kritizirajo, tekma v Dortmundu se ga je dotaknila. Deluje, da ima ekipa z njim težave. Zato mislim, da je Tuchel izgubil dober sloves,” je boleče iskreno o Tuchelu spregovoril Lothar Matthaüs.

Dortmund ima dobro izhodišče za uvrstitev v četrtfinale Lige prvakov, nekdanjega nemškega nogometaša pa moti, da so v svojih izjavah preveč zadržani.

“Najbrž bi ekipi veliko pomenilo, če bi odgovorni za klub stopili skupaj in podpirali moštvo. To bi bilo dobro za psiho igralcev in trenerja, saj bi zagotovo izkoristili takšno podporo. Mislim, da se BVB mora zgledovati po predsedniku Bayerna. Mislim, da se lahko od njega veliko naučijo,” je zakljućil Lothar.