Liga prvakov se nadaljuje 8. avgusta?

Liga prvakov 20. Apr 202019:08 > 19:15
Print screen/SK

Vse več in vse pogosteje se govori o rahljanju izrednih razmer proti zajezitvi koronavirusa, zato so vse glasnejše tudi špekulacije, kdaj bi se lahko nadaljevala največja športna tekmovanja. V teh dneh je najbolj aktualna zgodba, da bi se Liga prvakov utegnila končati 29. avgusta.

Povezano

Italijanski Corriere dello Sport je naredil še korak naprej in objavil informacijo, kdaj naj bi odigrali preostale tekme Lige prvakov. Domnevno naj bi bile preostale štiri povratne tekme osmine finala (Barcelona – Napoli, Manchester City – Real Madrid, Juventus – Lyon in Bayern – Chelsea) na sporedu 7. in 8. avgusta. Četrtfinalni obračuni bi sledili 11. in 14. istega meseca, polfinala bi bila na sporedu 18. in 22. avgusta, medtem ko naj bi bil finalni obračun odigran 29. avgusta (datum, ki se pojavlja največkrat in v različnih medijih).

V kolikor bi se informacije izkazale za resnične, bi to pomenilo, da bi se skupinski del za naslednjo sezono namesto septembra verjetno začel oktobra, nekoliko pa bi se zamaknili tudi vsi kvalifikacijski obračuni za preboj v najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje.