Higuain: Nekaterim je dovolj že ena zmaga

Liga prvakov 12. Dec 201310:49 > 11:20

Ljubljana – Nogometaši Napolija so nedvomno največji poraženci prvega dela Lige prvakov. V “skupini smrti” so osvojili 12 točk, vendar na koncu potegnili najkrajši konec. Napredovanja se veselijo pri Arsenalu in Borussii iz Dortmunda.

Napoli je imel vse v svojih rokah, vendarle pa je na zadnji tekmi skupinskega dela Lige prvakov potreboval zmago proti Arsenalu z najmanj tremi zadetki razlike oziroma uslugo Marseilla, ki se je meril z Borussio. Neapljčani so bili dolgo časa na dobri poti. Po zadetku Gonzala Higuaina so bili blizu treh točk, ob tem jim je šel na roko tudi izid v Franciji (1:1). A v nogometu se stvari hitro obrnejo na glavo, kar so nogometaši Napolija dobro izkusili na lastni koži. Lanski finalisti Lige prvakov so v 87. minuti že zdavnaj odpisanemu Marseillu (ostal je brez ene same točke) le prišli do zmagovitega zadetka, “južnjaki” pa so topničarjem v zadnjih minutah uspeli zabiti le en zadetek …

Slavje v vrstah Borussie se je lahko začelo, medtem ko so nogometaši Napolija v žalosti popadali po zelenici kultnega San Paola. “Ničesar nismo naredili narobe, osovjili smo 12 točk, kolikor tudi Arsenal in Borussia, a smo znova izpadli. Bizarno je, da smo izpadli s takšnim izkupičkom, medtem ko so nekatere ekipe napredovale z eno zmago,” po tekmi jeze ni skrival Higuain, ki se bo moral spomladi zadovoljiti z igranjem v Evropski ligi. “Z dobro igro smo premagali vodilno ekipo Premier lige, bili smo boljši in s tem sem zadovoljen,” je dodal odlični Argentinec. Tudi njegov soigralec Christian Maggio ni mogel skriti velikega razočaranja: “Težko je opisati, kako se počutimo. Žalostni smo, ker smo si zelo močno želeli ostati v Ligi prvakov. Pokazali smo, da smo prava ekipa. Naša skupina je bila zares neverjetna, igrali smo z dvema sijajnima ekipama. Imamo pravico, da imamo visoko dvignjene glave in da nadaljujemo brez razočaranja.

Wenger: Bili smo na robu izpada

Trener topničarjev Arsene Wenger je bil predvsem v zaključku srečanja še kako na trnih. Le ena napaka bi Londončane lahko izločila iz nadaljnjega boja. “Srečni smo, ker gremo naprej. Za nami je zelo težka tekma, lotili smo se je zelo resno in nekaj časa igrali zelo osredotočeno. V nadaljevanju smo padli. Napoli je igral dobro in mi smo bili na robu izpada. Na koncu se je vse dobro končalo, uvrstili smo se naprej,” je bil zadovoljen Wenger.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images