Clattenburg: Ramos je v finalu zadel iz "ofsajda"

Liga prvakov 14. Maj 202023:13 > 23:29
Clive Rose/Getty Images

Angleški sodnik Mark Clattenburg je odkril, da je kapetan madridskega Reala Sergio Ramos v finalu Lige prvakov leta 2016 proti madridskem Atleticu dosegel gol, medtem ko je bil v prepovedanem položaju.

Sergio Ramos je v milanskem finalu v 15. minuti zadel za vodstvo Reala, toda posnetek je pokazal, da je bil v prepovedanem položaju, kar je potrdi tudi glavni sodnik omenjene tekme.

“V tem finalu je Real povedel z 1:0, toda gol je bil neregualren zaradi manjšega prepovedanega položaja. Mi smo to videli šele na polčasu. To je bila težka odločitev in moj pomočnik je naredil napako,” je priznal Mark Clattenburg.

Real je na koncu slavil po izvajanju najstrožjih kazni po izenačujočem zadetku Carrasca, že pred tem pa je imel Atletico na voljo strel iz bele točke, ki je razjezil igralce kraljevega kluba. Na koncu Antoine Griezmann ni uspel zadeti. “Dosodil sem penal za Atletico, a je Pepe prišel do mene furiozno in rekel: ‘Mark, ni enajstmetrovke’, na kar sem mu odgovoril: ‘Tudi vaš gol ni čist’, s čimer sem ga utišal.”