City razbil Real in se uvrstil v četrtfinale LP

Liga prvakov 7. Avg 202019:57 > 22:59
Alex Livesey/Getty Images

Guardiolina četa je danes na Etihadu opravičila vlogo favorita in tako iz najelitnejšega klubskega tekmovanja izločila Real Madrid.

 Pep Guardiola je morda nekoliko presenetil z izbiro začetne enajsterice. Prvič se je na ključni tekmi v začetni postavi znašel 20-letni Phil Foden. Na položaju levega bočnega branilca je igral Joao Cancelo, ki se sicer bolj udobno počuti na desni strani. Na drugi strani Zidane ni mogel računati na kaznovanega Sergia Ramosa, prednost pred Viniciusom pa je dobil Rodrygo.

Meščani so tekmo bolje odprli. Takoj v uvodnih minutah je nevarno zapretil De Bruyne, a je obramba belega baleta zdržala. V 9. minuti pa je sledil šok za galaktike. Courtouis je brez potrebe pod pritisk spravil Varana, ta pa si je privoščil začetniško napako. Žogo je, tako kot se to nikoli ne bi smelo početi, povedel proti svojim vratom, nato pa ni zdržal pritiska Jesusa. Brazilec mu je žogo oduzel in nato pred vrati poiskal Sterlinga. Slednjemu žoge ni bilo težko poslati v prazno mrežo.

Beli balet je izenačil v 28. minuti. Po desni strani je lepo prodrl Rodrygo in nato lepo podal pred vrata, kjer je bil najvišji Karim Benzema. Francoz je z glavo premagal Edersona in zadel za izenačenje.

Omeniti velja tudi izjemni prodor Walkerja, ki je nevarno zapretil, a rezultat se do konca polčasa ni spremenil.

V 2. polčasu je City povsem zagospodaril. Meščani so se držali principov, ki jih zahteva katalonski nogometni veleum Pep Guardiola. Sinjemodri so držali posest, ob vsaki nastali luknji v nasprotnikovi obrambi pa so poskušali obrambo presekati z globinsko podajo. Z nekaterimi lucidnimi podajami je navdušil Kevin De Bruyne.

Real je potrpežljivo čakal na priložnost, a je ni dočakal. City je ponovno prišel do vodstva v 68. minuti, ko si je še eno amatersko napako privoščil Varane. V navednicah bi lahko rekli, da je francoski osrednji branilec še enkrat več odlično zaposlil Jesusa. Slednji je, po nespretnem izbijanju nasprotnikovega branilca z glavo, odlično reagiral pred vrati Coutouisa in žogo poslal v mrežo. Brazilec se je danes gotovo še dodatno prikupil Guardioli. Izkazal se ni le z asistenco in zadetkom, pač pa tudi z nenehnim vršenjem pritiska na obrambo Reala. Nekajkrat se je zelo inteligentno postavil med oba štoperja in s tem razglašenega Varana spravil v težave. Režiser je nekajkrat ponudil portret Ramosa, ki je tekmo nemočno spremljal na tribuni.

Guardiola je nato v igro poslal Bernarda in Davida Silvo. Verjetno ni težko ugotoviti, da se je Real po njunem vstopu v igro redko srečal z žogo.

City je nadzoroval potek igre in tekmo mirno pripeljal do konca.

Sinjemodri se bodo v četrtfinalu pomerili z Lyonom, ki je izločil Juve.