Benitez: Odsotnost navijačev pomeni prednost za Real

Liga prvakov 5. Apr 202121:42 0 komentarjev
Ian MacNicol/Getty Images

Jutri bo Real Madrid na Di Stefanu gostil Liverpool. Rafael Benitez, ki je v preteklosti vodil oba omenjena kluba, meni, da imajo Španci nekoliko več možnosti za to, da se uvrstijo v polfinale lige prvakov.

Benitez je galaktike postavil v rahlo vlogo favorita zaradi preprostega razloga – ker bosta obračuna odigrana pred praznimi tribunami.

“Odsotnost navijačev pomeni prednost za Real. Vzdušje na Anfieldu daje Liverpoolu dodatno moč, še posebej na evropskih preizkušnjah. Najboljši primer je bila tekma z Barcelono, ko so Redsi slavili s 4:0,” je za Marco dejal Rafa Benitez.

“Govorimo o dveh vrhunskih ekipah, zato lahko vsekakor pričakujemo izenačen dvoboj. Liverpool je ekipa, ki vrši neverjeten pritisk na nasprotnikovo obrambo. V tem elementu so Redsi najboljši na svetu, zato menim, da bo Real imel težave z organizacijo napada. Na drugi strani so nogometaši Real Madrida zelo dobro tehnično podkovani in nevarni, ko žogo iznesejo na tekmečevo polovico. Redsi si želijo divji tempo, galaktiki pa umirjeno igro,” je pred velikim derbijem misli strnil Benitez.

60-letnik je Liverpool vodil med letoma 2004 in 2010 ter z Liverpool leta 2005 v Carigradu tudi osvojil ligo prvakov, madridski Real pa je vodil kratek čas v sezoni 2015/16.