Čeferin: Razmišljamo o uvedbi F4 v Ligi prvakov

Liga prvakov 7. Feb 202214:20 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je razkril, da obstaja možnost, da bi zaključek Lige prvakov organizirali po vzoru košarkarske Evrolige, kjer zmagovalca odloči final four.

Uefa je bila pred dvema sezonama prisiljena v takšno rešitev, ko je svet zaustavila epidemija koronavirusa, in zdi se, da so bili vodilni možje navdušeni nad takšnim zaključkom Lige prvakov.

“O tem se nismo uspeli pogovarjati zaradi epidemije koronavirusa. Toda menim, da bi to bila sijajna stvar. To bi bilo bolj negotovo tekmovanje in veliko bolj zanimivo za navijače. O tem sem govoril z nekaterimi predsedniki klubov, kot je Al-Khelaifi (PSG) in on se strinja z menoj,” je dejal Aleksander Čeferin in dodal, da je denar tisti, ki narekuje nove trende v športu.

“Evropski nogomet je recimo večji od NFL, vendar je Super Bowl ogromen spektakel. Rešiti moramo preprosto enačbo: klubom moramo zagotoviti kompenzacijo za denar, ki ga bodo izgubili kot gostitelji polfinalnih tekem. Mislim, da bi ideja najhitreje lahko zaživela v sezoni 2024/25, ne verjamem, da bi se lahko zgodilo hitreje,” je dodal slovenski funkcionar na čelu Uefe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!