Liga prvakov ima novega junaka, Haller ruši rekorde

Liga prvakov 25. Nov. 20217:59 > 8:09
Delite:
Foto: Guliverimage

Ko smo se ljubitelji nogometa pred sezono pogovarjali o tem, kdo bo zaznamoval letošnjo sezono Lige prvakov, je redkokdo pomislil na Sebastiena Hallerja. A Francoz, ki nastopa za reprezentanco Slonokoščene obale, je na začetku evropske sezone v zares fantastični formi. Postal je prvi nogometaš, ki je na svojih prvih petih tekmah v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu dosegel devet zadetkov.

S tem je Sebastien Haller presegel dosežek Erlinga Hallanda, ki je na svojih prvih petih tekmah v Ligi prvakov dosegel osem zadetkov. Hkrati je 27-letnik šele četrti nogometaš, ki je dosegel zadetek na vsaki izmed prvih petih tekem v Ligi prvakov. Pred njim je to uspelo le velikanom svetovnega nogometa, kakršni so Alessandro Del Piero (1995), Diego Costa (2014) in Erling Haaland (2019).

Haller je svojo pot med evropsko klubsko elito začel relativno pozno, v Ligi prvakov je debitiral s 27 leti. Produkt nogometne šole Auxerra se je uveljavljal na nizozemskem, leta 2017 pa se iz Utrechta preselil v Frankfurt. Ker je tudi v Nemčiji nadaljeval z zabijanjem golov, je sledil klic iz Premier lige, a njegova epizoda pri West Hamu ni bila pretirano uspešna.

Januarja je Francoz, ki se je lani odločil, da bo na reprezentančnem nivoju zastopal Slonokoščeno obalo, prestopil v Ajax in takoj postal nepogrešljiv člen zasedbe Erika Ten Haga. Za ponos Amsterdama je Haller na 42 tekmah dosegel 31 golov in dodal še 12 asistenc.

V drugem delu lanske sezone se je sicer Nizozemcem zgodila na tem nivoju nepredstavljiva pisarniška napaka, ko so svojo novo okrepitev pozabili prijaviti za drugi del Lige Evropa. Ajax je v četrtfinalu izpadel proti Romi, kdo ve kako daleč pa bi prišel, če bi imel na voljo tudi francoski stroj za doseganje zadetkov.

Komentari

Vaš komentar