ESPN: Superligaši dve leti brez Lige prvakov?

Liga prvakov 6. Maj 20217:43 > 8:35 0 komentarjev
Real Madrid (REUTERS/Susana Vera)

Uefa je ekipe, ki so ostale zveste projektu Superlige, domnevno odločena kaznovati z dveletno prepovedjo nastopanja v Ligi prvakov, poroča ESPN.

ESPN se pri tem sklicuje na več virov znotraj same Uefe. Projekt Superlige je “čez noč” obelodanilo 12 velikanov evropskega klubskega nogometa: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Inter, Milan, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea in Tottenham. Po vsesplođni revoluciji se od projekta niso distancirali samo pri Realu in Juventusu.

Predsednika obeh klubov Florentino Perez in Andrea Agnelli sta tudi osrednja arhitekta projekta, ki (še) ni zaživel. Kot prvi, so svoj nastop v Superligi preklicali člani Premier lige, nato so sledili Atletico, Inter in Milan, tudi Barcelona pa se je nekoliko odmaknila od vsega skupaj. V Italiji so celo sprejeli uredbo, ki izrecno prepoveduje udeležbo tamkajšnjih klubov na tekmovanjih, ki jih zveza ne odobrava.

Kmalu bo postalo jasno, ali je omenjena kazen zgolj plod špekulacij, hkrati pa bo še kako zanimivo spremljati, kakšen bo odgovor klubov (v prvi vrsti Reala in Juventusa), če se vse skupaj izkaže za resnično.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!