Guardiola je pogoltnil strup in končal veliko bolečino

Evropa 18. Maj 20238:23 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Nogometaši Mancester Cityja so se v včerajšnjem večeru lige prvakov v velikem slogu uvrstili v finale najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu. Varovanci Pepa Guardiole so na svojem Etihadu s kar 4:0 odpihnili madridski Real in se bodo v velikem carigrajskem finalu 10. junija udarili z italijanskim Interjem. Po tekmi je Španec razkril, kaj je bilo ključno za absolutno suvereno zmago njegove ekipe, Carlo Ancelotti pa je po porazu razkril načrte za svojo prihodnost.

Napovedoval se je spektakel vseh spektaklov, dobili pa smo enosmerni promet proti vratom madridskega Reala oziroma tekmo, na kateri je Manchester City galaktike zasenčil v vseh segmentih nogometne igre.

Liga prvakov velja za tekmovanje madridskega Reala. Slednji je v njej vedno dosegal velike uspehe. Tudi takrat, ko morda ekipa ni bila ravno v optimalni formi, so se Madridčani nekako prerinili v naslednjo fazo tekmovanja in nič čudnega ni bilo, če so se na ta način premikali vse do končne zmage v velikem finalu.

Letos je Manchester City s Pepom Guardiolo temu naredil konec. Zmaga s 4:0 je popolnoma zaslužena, potem ko so iz nadaljnjega tekmovanja že pred tem izločili še enega velikega favorita münchenski Bayern, pa enako velja za uvrstitev angleških prvakov v veliki carigrajski finale, v katerem se bodo udarili z Interjem.

FOTO: Guliverimages

Kdo zdaj pravi, da naša ekipa nima karakterja?

“Morali smo pogoltniti strup, ki je v naših želodcih ostajal od lanske sezone. Čutil sem, da nas lanskoletni poraz še vedno boli in vse to je prišlo na plan v današnjem večeru. Vsa ta energija je izbruhnila na dan. Lanskoletni poraz je zelo bolel, ljudje so govorili o tem, da naša ekipa nima karakterja, a leto dni kasneje so ti igralci dokazali, kako zelo posebni so,” je po tekmi razmišljal trener Manchester Cityja in se s tem seveda spominjal lanskoletnega polfinala, v katerem je Real s skupnim izidom 6:5 izločil sinje modre.

“Priznali smo poraz in leto dni kasneje smo v finalu lige prvakov. Življenje ti vedno da novo priložnost, zato ne obupaj, poizkušaj znova in znova. Le še ena zmaga nam manjka do tretjega zaporednega naslova v Premier ligi, drugič v treh letih smo v finalu lige prvakov. To je konsistentnost,” poudarja Pep Guardiola.

Pep Guardiola
Pep Guardiola (Foto: Profimedia)

Glede Ancelottijeve prihodnosti ni dvoma

Če se mu je lani prešerno smejalo in je po sezoni njegova fotografija s cigaro med proslavo šampionov v hipu zaobšla nogometni svet, je bil Carlo Ancelotti sinoči po tekmi bistveno slabše volje.

“To je poraz, ki boli, zelo boli. Morali bomo poiskati razloge zanj. A to je nogomet, igrali smo v polfinalu lige prvakov proti zelo močnemu nasprotniku, ki se je zasluženo uvrstil v finale. Nasprotnik je bil boljši od začetka do konca, mi pa se moramo zdaj ozreti proti naslednji sezoni,” je bil v komentarju obračuna realen Italijan.

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (Foto: Profimedia)

Ker Madridčani v tej sezoni niso osvojili niti državnega prvenstva niti lige prvakov, je bil Ancelotti soočen tudi z vprašanjem o tem, kakšna bo njegova prihodnost na klopi moštva, ki bo 10. julija evropski naslov predalo v nove roke.

“Pred dvema tednoma je bil predsednik jasen glede tega, tako da glede moje prihodnosti ni nobenega dvoma,” odgovarja izkušeni italijanski strateg, ki se ga je v zadnjih mesecih močno povezovalo s selitvijo na klop brazilske reprezentance, a je prvi mož Reala Florentino Perez nedavno zatrdil, da bo Ancelotti tudi v prihodnji sezoni sedel na klopi Madridčanov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!