Kaj sem povedal Šulerju? Šahtar ima kvalitetnejšo ekipo

Liga prvakov 15. Jun 202214:09 > 15:03 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

V zadnjem letu dni je igral za oba nasprotnika v prihajajočem prvem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov. Lansko sezono je začel pri Šahtarju iz Soligorska in jo končal v Mariboru, zato je Đorđe Ivanović nadvse ustrezen sogovornik pred julijskim spopadom slovenskega in beloruskega prvaka. A 26-letnik navijačem Maribora ne prinaša dobrih novic.

Đorđe Ivanović se je pred dnevi vrnil v domovino. Za njim je turbulentna sezona, v kateri je najprej Olimpijo zamenjal za Belorusijo, nato pa se januarja vrnil v Slovenijo in z Mariborom osvojil slovenski državni naslov. Takoj po koncu sezone so se začela pojavljati vprašanja o njegovi prihodnosti, na katera pa je zelo hitro odgovoril in se preselil v vrste beograjskega Čukaričkega.

“Klub je zelo urejen, zato sem ga tudi izbral. Imel sem tudi ponudbe s Cipra, Rusije in Madžarske, možnost je bila tudi za odhod v Celje, a zaželel sem si vrnitve domov. Prekinil sem pogodbo s Soligorskom in zdaj sem v Beogradu, kjer se odlično počutim,” priznava Đorđe Ivanović.

V januarskem prestopnem roku je iz Belorusije prišel v Maribor. Foto: Uroš Skaza

Maribor se bo moral okrepiti

Glede na nedavne izkušnje z igranjem za Šahtar iz Soligorska, Ivanović ponudi odličen vpogled v to, kaj se trenutno dogaja z beloruskim prvakom. Informacije o tem, v kakšnem stanju so prihajajoči nasprotniki Mariborčanov, so namreč zelo različne. Pojavile so se govorice o tem, da klub množično zapuščajo igralci in da je zaradi rusko-ukrajinske vojne ter sankcij, ki jih je poleg Rusije deležna tudi Belorusija, finančno stanje kluba vse prej kot rožnato.

“Gre za resen klub, z odličnimi pogoji za delo. Res je, trenutno zaradi sankcij situacija ni idealna in vodstvo kluba je nekoliko bolj previdno pri upravljanju z denarjem. A Šahtar ima odlično, zelo kvalitetno ekipo. Včeraj me je klical tudi Marko Šuler in povedal sem mu, da so trenutno boljši od Maribora. Če se ta seveda ne bo okrepil. Zagotovo potrebujejo dva ali tri kvalitetne nogometaše, če želijo biti konkurenčni,” svoj pogled predstavi Ivanović.

Foto: Uroš Skaza

Ko je govora o najmočnejših adutih beloruskega prvaka, nekdanja vijolica ekipo opisuje takole: “Dembo Darboe je vrhunski napadalec, a je poškodovan, Miloš Šatara in Egor Filipenko, ki je denimo igral za moskovski Spartak, tvorita izjemen štoperski par. Nikita Korzun je igral za kijevski Dinamo, Valon Ahmedi je igral za Maribor. Igor Ivanović je vrhunski nogometaš, ki bo kmalu igral v Sloveniji. (smeh) A ne bom še izdal kje, dokler ni vse dogovorjeno!”

Đorđe Ivanović nam torej ni želel razkriti imena kluba, ki se zanima za usluge Igorja Ivanovića. Gre za 24-letnega krilnega napadalca, ki je v domovini igral za Napredak in Jagodino, pogodbo s Šahtarjem pa ima sklenjeno le še do konca decembra.

A v teh dneh je zaokrožila fotografija, na kateri je ob prestavitvi novega nogometaša ljubljanske Olimpije Agustina Doffa v ozadju zapisan seznam potencialnih tarč zeleno-belih. In na tem seznamu je ime Igor Ivanović, torej se očitno zmaji zanj še kako zanimajo.

Foto: Shakhtar Soligorsk Twitter

Kvaliteta na strani Belorusov, a Maribor ima prednost pri navijačih

Ivanović Mariborčanov sicer nikakor ne odpisuje, a iskreno poudarja, da je razlika v kvaliteti posameznikov med vijolicami in Belorusi očitna. In tehtnica se močno nagiba na stran solinarjev iz Soligorska.

“Vendarle pa je to Evropa,” opozarja 26-letnik in dodaja: “Poleg kvalitete odločajo tudi forma, motivacija in taktična priprava. Prednost Maribora je zagotovo v tem, da Soligorsk ne bo igral domače tekme pred svojimi navijači, temveč v Turčiji. Maribor bo imel doma zagotovo izvrstno podporo. A če gledamo zgolj individualno kvaliteto, potem je Šahtar v prednosti.”

Nekdanji član Olimpije in Maribora se bo kmalu posvetil svojim novim nogometnim izzivom. Njegov Čukarički evropsko pot začenja v drugem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo, nasprotnik beograjskega kluba bo Racing Union iz Luksemburga.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!