“Mislil sem, da je VAR dobra ideja, nisem več prepričan”

Liga prvakov 10. Dec 202010:11
Jurgen Klopp
Peter Powell - Pool/Getty Images

Obračun Midtjyllanda in Liverpoola v zadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov ni imel posebnega rezultatskega značaja niti za Dance niti za Angleže, vendar je ponudil dva VAR trenutka, o katerih se bo še dolgo govorilo.

Obračun Midtjyllanda in Liverpoola se je končal brez zmagovalca – 1:1. Povedli so gostje po samo 55 sekundah igre, Danci pa so do izenačenja prišli iz bele točke.

O omenjeni najstrožji kazni se o veliko govorilo, saj je bila dosojena zaradi prekrška vratarja Caoimhina Kelleherja nad Andersom Dreyerjem, ki je bil, kot je pokazal stranski sodnik, v prepovedanem položaju. V VAR sobi so se obotavljali in razpravljali, sodnik Francois Letexier je na koncu odšel do monitorja in pokazal na belo točko.

V nadaljevanju je VAR zaradi prepovedanega položaja sprva razveljavil zadetek domačih. Tudi v tem primeru so dolgo časa premlevali odločitev in se na koncu odločili, da gol razveljavilo, čeprav je bila odločitev zelo sporna.

V zaključku so se razbrujali tudi gostje, ko so jim razveljavili zadetek zaradi domnenega igranja z roko. Zaradi vseh prekinitev je bilo srečanje na koncu podaljšano za kar deset minut. “Mislil sem, da je VAR dobra ideja, sedaj nisem več tako prepričan! Vse je trajalo tako dlgo. Jaz nisem videl posnetkov in ne vem, ali imajo prav in ali so imeli težke odločitve, toda vsakič so potrebovali tri ali štiri minute, igralcem je postalo hladno, ko so čakali,” je bil po koncu nezadovoljen menedžer redsvo Jurgen Klopp: “In vem, že slišim, kako vsi govorijo. ‘On spet govori o tem’, toda trajalo je predolgo in njim vsem na igrišču je bilo hladno. To nikomur ne pomaga. Jaz sem bil med tistimi, ki so govorili, da je VAR dobra ideja, toda sedaj res nisem več prepričan. Toda sedaj ga imamo in s tem se moramo spoprijeti.”

Komentari

Vaš komentar