Navijači Dinama v Milanu dvigali roke v nacistični pozdrav

Liga prvakov 15. Sep 20227:53 1 komentar
navijači
Foto: Guliverimages

Gostovanje zagrebškega Dinama v drugem krogu lige prvakov proti Milanu so zaznamovali izgredi, ki so jih zanetili njihovi navijači. Eden od njih je moral zaradi ubodne rane tudi v bolnišnico.

Dvoboj, ki se je končala z zmago italijanskega predstavnika s 3:1, si je ogledalo tudi okoli 4000 Dinamovih navijačev, ki pa Italijanom ne bodo ostali v najlepšem spominu. Med drugim tudi zaradi dejanj, za katere so poskrbeli pred tekmo, ko so medmrežje preplavili posnetki navijaške skupine Bad Blue Boys. Več sto jih je poti na stadion San Siro dvigalo roke v nacistični pozdrav, ob tem pa so vzklikali ustaški slogan “za dom”.

Neredi so se nato nadaljevali tudi ob prihodu na stadion, kjer je skupina neznancev napadla hrvaške navijače, eden od njih pa je bil poškodovan z ostrim predmetom. Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa, jo je v neredih skupil 39-letni Hrvat, ki je bil z nožem zaboden v zadnjico. Zaradi poškodbe je bil kasneje prepeljan v bolnišnico, a ni v življenjski nevarnosti, so dodali pri Ansi.

Italijanska policija je sicer pri gostujočih navijačih našla in zaplenila številna pirotehnična sredstva, teleskopske palice, nože in druge ostre predmete, 40 posameznikov pa tudi aretirala. Od tega je polovici izdala prepoved vstopa na stadion, še piše Ansa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje