Navijači Liverpoola Uefo zasuli s tožbami

Liga prvakov 24. Sep 202216:13 0 komentarjev
Foto: Peter Byrne via Guliver

Več kot 1700 navijačev nogometnega kluba Liverpool je zaradi kaosa na finalni tekmi lige prvakov v Parizu vložilo tožbo proti Evropski nogometni zvezi (Uefa).

Finale na Stade de France v St. Denisu se je pričel s kar 35-minutno zamudo, saj mnogi navijači Liverpoola kljub kupljenim vstopnicam niso mogli priti na stadion. Številni so se sedaj zaradi psihičnih in fizičnih bolečin, ki so jih 28. maja letos utrpeli zaradi malomarnosti organizatorjev, odločili vložiti tožbo proti Uefi in od nje terjati odškodnino.

Kot so dejali pri odvetniški pisarni Binghams, ki zastopa nekatere navijače Liverpoola, so bili zgroženi nad zgodbami njihovih strank, ki so konec maja poskušale priti na tekmo. Poleg hude gneče in kaosa pred vhodom na stadion, so bile številne za nameček tudi žrtve žeparjev.

Kot dolgoletni navijač Liverpoola sem bil zgrožen, ko sem slišal, kaj se je zgodilo na tekmi, ki naj bi bila krona nogometne sezone. Ne samo navijači, tudi moji prijatelji, družinski člani in stranke, ki so bili tisti dan na stadionu, so govorili o grozljivih prizorih, ki so se dogajali okoli stadiona pred in celo po tekmi,” je dejal eden od odvetnikov.

Spomnimo, da se je sicer finalna tekma med angleškim predstavnikom in Realom Madridom končala z zmago Špancev, ki so bili po zadetku Viniciusa Juniorja v 59. minuti boljši z 1:0.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!