“Nihče nas nič ne vpraša.” vs “Manj tekem, nižje plače.”

Liga prvakov 26. Apr 202113:12 0 komentarjev
Getty Images/Shaun Botterill

Menedžer Liverpoola Jürgen Klopp je že pred razpadom Superlige iskreno povedal, kaj si misli o tem tekmovanju, zdaj pa je nemški strateg razburjen tudi zaradi načrtov Uefe z ligo prvakov. Kloppu je odgovoril kar sam predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

V koledar prihaja 10 tekem namesto šestih in nihče ne ve, kdaj jih bomo igrali. Edini ljudje, ki jih nikoli nihče nič ne vpraša, so igralci, trenerji in navijači,” je po tekmi z Newcastle Unitedom razmišljal Jürgen Klopp.

Uefa nas ni vprašala, Superliga nas ni vprašala… Vsi pa vedno zahtevajo več tekem. Kaj je razlog za novi format lige prvakov? Denar. Nimam pojma, kako se bomo lahko uspešno borili s še večjim številom tekem,” je nadaljeval razjarjeni Klopp in zaključil:

Ne morete igrati lige z 20 ekipami, igrati v dveh pokalih in ob tem do božica odigrati še 10 evropskih tekem. To je nemogoče.

“Vedno lahko načrtujemo manj tekem, a bodo nato tudi plače igralcev in trenerjev temu primerno prilagojene.”

Klopp je hitro dobil odgovor, oglasil se je kar sam predsednik Uefe Aleksander Čeferin, ki strategu redsov sporoča, da manjše število tekem pomeni nižjo plačo.

Številni igralci in trenerji se pritožujejo zaradi števila tekem. Vedno lahko igramo manj tekem, a bo potem potrebno prilagoditi plače igralcev in trenerjev. Ne morejo se plače ves čas dvigovati, tekem pa bi bilo vedno manj,” je odgovoril Čeferin in dodal:

Prebiram, da nekateri ne želijo večjega števila tekem. Meni je to povsem v redu. Tudi če liga prvakov ostane v tem formatu, bo to še vedno najboljše tekmovanje na svetu. Do reform je prišlo, ker klubi za preživetje finančne krize potrebujejo pomoč. Lahko nadaljujemo v trenutnem sistemu, a bodo klubi ostali brez denarja. Koga bo to najbolj bolelo? Njihove navijače. Razumem vse, kar igralci in trenerji govorijo, a me zanima, kako bi oni rešili težave? Prepričani smo, da bodo reforme dobre za vse. Smo pa že večkrat rekli, da ta ideja ni vklesana v kamen in da bomo z veseljem prisluhnili tistemu, ki bo imel za uspešno prihodnost nogometa boljšo idejo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!