Nov večer mejnikov poljskega stroja za doseganje zadetkov

Liga prvakov 9. Mar 20228:15 > 8:32 1 komentar
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski Foto: Guliverimages

Če je münchenski Bayern na prvi tekmi osmine finala lige prvakov Salzburgu pustil še kanček upanja na senzacijo, so Bavarci na povratni tekmi rdeče bike "razstavili na prafaktorje". Ob zmagi s pravljično sedmico je blestel kdo drug kot Robert Lewandowski, ki je v včerajšnjem večeru znova dokazal, da gre za najboljšo klasično "devetko" na svetu.

Le 23. minut je potreboval Robert Lewandowski, da je v mrežo Salzburga pospravil tri žoge. Nobenemu nogometašu pred njim ni uspelo tako hitro po začetku tekme doseči hat-tricka, Poljak je presegel dosežek Marca Simoneja, ki je leta 1996 Malmöju v majici Milana trojček zabil v 24. minuti.

To je že sedma zaporedna sezona (!) v kateri je Lewandowski presegel mejo 40 zadetkov. S tem je 33-letnik prvi v Evropi, ki je ta mejnik presegel v sezoni 2021/2022. Hkrati je Poljak postal nogometaš, ki je najhitreje od vseh v zgodovini lige prvakov prišel do mejnika 85 zadetkov. To mu je uspelo na 104. tekmi v tem tekmovanju. Lionel Messi je za to potreboval 107 tekem.

“Odigral je zares izjemno tekmo,” je svojega varovanca po tekmi pohvalil trener Bayerna Julina Nagelsmann: “Izjemno nevaren je v kazenskem prostoru, to vemo. Vesel sem predvsem, da je tretji gol dosegel po zaslugi tega, ker je visoko in intenzivno pritisnil nasprotnika. Bil je ključ do naše zmage. Razigraval je soigralce, veliko tekel, hkrati pa bil tudi moja podaljšana roka na igrišču in spodbujal ekipo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje