S 4:1 smo premagali ekipo, ki je izločila Barco in Bayern

Liga prvakov 5. Maj 20219:41 > 9:54 0 komentarjev
getty
getty

Manchester City se je včeraj prvič v svoji zgodovini uvrstil v finale lige prvakov, poleg tega pa je postal prvi angleški klub, ki je v eni sezoni najprestižnejšega klubskega tekmovanja nanizal 11 zmag.

Manchester City je prvi angleški klub, ki je nanizal sedem zaporednih zmag v ligi prvakov. Meščani so v tej sezoni na 12 tekmah v tem tekmovanju kar enajstkrat zmagali in enkrat remizirali.

Guardiola po uvrstitvi v finale ni skrival navdušenja:

Ta finale je za vse nas in za klub. Zelo sem ponosen na svojo ekipo. Že v tem trenutku imam v mislih varovance, ki danes niso dobili priložnosti. Vsi si zaslužijo igralne minute, saj so bili v tej sezoni, brez izjeme, fantastični. Najprej želim, da si dokončno zagotovimo državni naslov, nato pa upam, da bomo imeli dva, morda tri tedne za pripravo na veliki finale,” je dejal Pep in nato pokomentiral dogajanje na zelenici:

V igro sem poslal številne zvezne nogometaše, a kljub temu na začetku nismo imeli pravega nadzora. V prvem polčasu nam je bilo zelo težko. V drugem delu igre smo zaigrali bolje in povsem nadzirali dogajanje na igrišču. S skupnim rezultatom 4:1 smo premagali ekipo, ki je izločila Barcelono in Bayern! To nam ogromno pomeni!

Ljudje mislijo, da se je s takšno ekipo lahko uvrstiti v finale, vendar to ni res. Včerajšnja zmaga je za nas potrdilo, da smo trdo delali v zadnjih štirih, petih letih. Kljub odlični igre, bi lahko ostali brez finala. Včeraj je Marquinhos  v 1. polčasu zatresel prečko. Če bi zadel … Spomnite se, kako je v Moskvi leta 2008 Manchester United osvojil Ligo prvakov, ker je Terryju pri izvajanju odločilne enajstmetrovke spodrsnilo. Ali pa kako je Real Madrid leta 2014 v Lizboni prek Ramosa izenačil v 93. minuti. Skratka, gre za tekmovanje, kjer imajo odločilno vlogo nianse. Tudi sreča je ključnega pomena,” je prepričan Katalonec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!