Šimundža: ‘Prisilili smo jih, da pokažejo maksimum’

Liga prvakov 29. Jul 20218:46 > 9:47 0 komentarjev
Ante Šimundža pravi, da Žalgiris individualno ni tako močen kot Ludogorec. Foto: Jure Banfi.

Zbrali smo vtise po včerajšnjem porazu Mure v Bolgariji, ki pomeni, da slovenski prvaki evropsko poletje nadaljujejo v 3. krogu kvalifikacij za uvrstitev v EVropsko ligo. Njihov tekmec je litovski Žalgiris.

“Rad bi spregovoril o obeh srečanjih, kot celoti in ne le o včerajšnjem duelu. Na igrišču sem videl konkurenčno ekipo, ne glede na veliko razliko v proračunih. Ludogorec smo prisilili v to, da je dal svoj maksimum, na kar sem zelo ponosen,” je misli za začetek strnil strateg “čarno-bejlih” ter dodal, da so se Bolgari poslužili tudi zadev, ki niso ravno higienične: “Na začetku tekme so naredili pritisk, spustili glasbo, ki ni dovoljena.”

“Obžalovanje za priložnostmi je seveda vedno prisotno, a še enkrat poudarjam, sem zelo ponosen na fante, da so bili konkurenčni. V slačilnici sem jim rekel, da imajo lahko dvignjeno glavo.

Svoj “lonček” je pristavil še strelec zadetka, Tomi Horvat: “Celotna ekipa ima občutek, da se je dalo iztržiti več, pri rezultatu 1:1 smo bili del tekme boljši tekmec, malo nam je zmanjkalo, gremo naprej, čakajo nas priprave na Žalgiris.”

Mura bo še pred tem odigrala domačo ligaško tekmo, že v soboto na Fazanerijo prihaja ljubljanski Bravo.

Veselje Tomija Horvata in Mihaela Klepača. FOTO: Jure Banfi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!