Snubci oblegajo Maribor, na obzorju velik prestop

FOTO: Uroš Skaza.

Antoine Makoumbou je na izhodnih vratih Ljudskega vrta. Maribor je v teh dneh za 23-letnega reprezentanta Konga prejel nekaj ponudb, a ga nobena še ni povsem zadovoljila. Kmalu bo morda drugače.

Antoine Makoumbou je eden tistih igralcev, od katerega si pri Mariboru s prodajo obetajo največ zaslužka. Tega 23-letnega vezista so nekateri ogledniki spremljali tudi na včerajšnji prvi tekmi kvalifikacij za ligo prvakov proti Šahtorju iz Soligorska, toda Mariborčani so nekatere ponudbe zanj dobili že pred tekmo z beloruskimi prvaki.

Po naših informacijah naj bi se zanj zanimali nekateri klubi iz druge italijanske in prve angleške lige (liga Championship), z njim pa naj bi se spogledoval tudi en italijanski prvoligaš.

Fabrizio Romano, ki ima pogosto natančne informacije o dogajanju na prestopni tržnici, je danes objavil, da se za Makoumbouja zanima Cagliari, ki je v prejšnji sezoni po hudem boju izpadel iz italijanske prvoligaške druščine.

Maribor zahteva dva milijona

Imena preostalih snubcev za zdaj niso znana, smo pa izvedeli, koliko zanj ponujajo. V Ljudskem vrtu naj bi že prejeli dve ponudbi. Eno uradno in eno ustno, a športnega direktorja Marka Šulerja in njegovih sodelavcev za zdaj nista zadovoljili. Neimenovana kluba naj bi za Makoumbouja ponudila 1,5 milijona evrov in odstotek od nadaljnje prodaje.

Mariborčani si za enega od svojih tržno najbolj vrednih nogometašev ta hip obetajo več. Če so naše informacije točne, ob odstotku od nadaljnje prodaje želijo okrogla dva milijona evrov.

Če bi ju dobili, bi se prestop Makoumbouja, ki ima pogodbo z Mariborom do leta 2024, postavil ob bok nekaterim najvišjim v klubski zgodovini (Josip Iličić, Armin Bačinović, Etien Velikonja …).

Bo na povratni tekmi proti Šahtorju igral?

Snubci Makoumbouja ne odnehajo, pogajanja zanj naj bi bila v polnem teku, jasno pa je, da si pri Mariboru želijo, da bi na svojega vezista lahko računali vsaj še na povratni tekmi kvalifikacij za ligo prvakov proti Šahtorju, ki jo bodo naslednji teden odigrali v Turčiji. Ti dve tekmi sta namreč morda celo najpomembnejši v sezoni. V primeru zmage bi se jim odprla vrata do vsaj skupinskega dela konferenčne lige.

Makoumbou je v Maribor pred letom dni prišel iz Tabora. Sprva kot posojen član Sežančanov, pozneje pa so ga v Ljudskem vrtu odkupili, v tej zgodbi pa ni nepomembno niti dejstvo, da bo odstotek odškodnine ob njegovem morebitnem prestopu kapnil tudi v klubsko blagajno Tabora.

Makoumbou, ki je do zdaj odigral tudi deset tekem za reprezentanco Konga in v njenem dresu dosegel en gol, je v prvi slovenski ligi, v katero je prišel konec leta 2020, odigral 57 tekem.