Karanović: Iskreno nam je lahko žal zapravljenih priložnosti

Liga prvakov 7. Jul 202213:07 > 13:14 0 komentarjev

Po osvojenem državnem naslovu je zdaj za njim tudi evropski debi. Pred njim je imel zelo pozitivne občutke, po tekmi je obžaloval zapravljene priložnosti. Radovan Karanović pa je bil vendarle zadovoljen s tem, da je Maribor že na uvodu v sezono pokazal marsikaj dobrega.

Rezultat 0:0 na prvi tekmi uvodnega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov za Mariborčane ni pretirano dober. Čeprav bo povratna tekma odigrana na nevtralnem terenu v Turčiji, bi si vijolice tja želele odnesti vsaj minimalno zmago. Zanjo so imele, roko na srce, več kot dovolj priložnosti. Teh pa Evropa nikoli na dopušča veliko oziroma zapravljene hitro kaznuje.

“Ustvarili smo si kar nekaj priložnosti, iz katerih bi morali zadeti. Na koncu moramo biti zadovoljni tudi z neodločenim rezultatom in mislim, da imamo dobro izhodišče za to, da na povratni tekmi napademo napredovanje. Proti ekipi, ki je v tekmovalnem ritmu, smo si pripravili štiri, pet resnih priložnosti in tega, da smo jih zapravili, nam je lahko resnično žal,” priznava mariborski strateg.

Ni ga presenetila nevarnost na novo sestavljenega napada

Ko je govora o priložnostih, je dve najlepši zapravil novinec v mariborskem dresu Roko Baturina. Z vidika samozavesti si je Hrvat zagotovo želel lepšega uvoda v vijolično poglavje svoje kariere. Časa za to, da ekipa popravi realizacijo, ki je, roko na srce, šepala že na pripravljalnih tekmah, pa seveda ni veliko.

“Zadovoljni moramo biti s tem, da smo si ustvarjali priložnosti. Kar pa se tiče realizacije, pričakujemo, da se bo nekomu odprlo v strelski formi. Ni pomembno, kdo doseže zadetek. Pomembno je, da gremo naprej. Ni me presenetilo, da je bil naš napad, čeprav je v ekipi precej novincev, tako nevaren. Lahko samo čestitam ekipi, razen 20 minut v drugem polčasu nismo trpeli in če bi dosegli zadetek, bi se tekma še bolj obrnila v našo korist,” razmišlja prvi mož stroke Maribora.

Zapravljena priložnost Baturine v prvem polčasu

Maribor bolj intenzivno izzival nogometno srečo

Šahtar Soligorsk je ekipa, ki ima določene kvalitete, nikakor pa ni ekipa, ki bi bila v primerjavi z mariborsko pretirano superiorna. Vijolice so bile tokrat boljši nasprotnik, vprašanje pa je, kako se bo ekipa odzvala v nepredvidljivih okoliščinah povratne tekme, ki bo pred praznimi tribunami stadiona Sakarya Atatürk Stadyumu v Turčiji.

Tudi povratno tekmo med Mariborom in Šahtar Soligorskom si boste lahko v živo ogledali na Sportklubu.

“Če bi realizirali kakšno priložnost, bi bilo seveda lažje. To je Evropa, višji nivo, zapravljene priložnosti in napake te drago stanejo. Šahtar si ni ustvaril večjih priložnosti, mi smo bili tisti, ki smo danes bolj intenzivno izzivali nogometno srečo. Imeli smo manj časa za pripravo, novinci, sploh pa reprezentanti so se nam priključili zelo pozno. Zato moram biti zadovoljen s tem, kar so fantje dali na igrišču,” zaključuje Radovan Karanović.

Sikošek: Če bomo tako igrali na povratni tekmi, bomo napredovali

Sinoči je bil eden izmed najboljših posameznikov Maribora. Gregor Sikošek je tudi na evropskem nivoju dokazal, da je morda že presegel nivo vijolic in je pripravljen na naslednji korak v svoji karieri.

“Takšne priložnosti, kot smo si jih ustvarili, na tem nivoju moraš izkoristiti. Ampak dobro, bili smo boljši in če bomo tako igrali tudi na povratni tekmi, bomo napredovali. Želeli bi si zmage na domačem stadionu, a tudi 0:0 je za nas aktiven rezultat. Vemo, kaj Maribor pomeni v Evropo, igrati bomo morali pametno. Najbolj pomembno je, da prihajamo v priložnosti. Zdaj jih je potrebno še izkoristiti,” je tekmo povzel slovenski reprezentant.