“Vsakdo nosi odgovornost za svoja dejanja, posledice bodo”

Liga prvakov 23. Apr 202120:05 > 20:06
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Španski in italijanski klubi, ki se še vedno držijo ideje o takoimenovani superligi, se ji morajo odreči ali pa se soočiti z izgonom iz lige prvakov, je v petek v izjavi za Associated Press ponovil predsednik UEFE Aleksander Čeferin.

Real Madrid, Barcelona, Juventus in Milan se še vedno držijo ideje, da bi igrali v takoimenovani superligi. Pri Milanu in Juventusu so podali izjavo, da sta jasno slišala sporočilo navijačev, a nikjer ni navedeno, da odstopata od tega tekmovanja.

“Kristalno jasno je, da se bodo klubi morali odločiti ali se bodo želeli pridružiti superligi ali pa bodo ostali evropski klubi. Če se bodo izjasnili za superligo, potem v ligi prvakov ne bodo igrali. Če so na to pripravljeni, potem lahko igrajo v svojem tekmovanju,” je dejal Čeferin.

UEFA kljub temu, da je večina klubov 48 ur kasneje iz dogovora odstopilo, preučuje tudi možnosti kaznovanja uradnih oseb in lastnikov klubov, ki so sodelovali pri celotni zgodbi o nastanku superlige.

“Čakamo na pravno mnenje, ko bomo imeli vse podrobnosti bomo to sporočili javnosti. Vsak je odgovoren za svoja dejanja in se bo moral soočiti s posledicami. Moje mnenje je, da obstaja velika razlika med klubi, ki so priznali napako in ta projekt zapustili in tistimi, ki vedo, da jim bom sporočil, da je ta projekt mrtev, a vseeno še vedno verjamejo vanj,” je pojasnil Čeferin.

“Na sestanku izvršnega komiteja smo se dogovorili, da se povežemo z državnimi zvezami in ligami, ki imajo interese v tej zgodbi. Naslednji teden bomo videli kakšen je naslednji korak. Dobro bi bilo videti, kaj lahko naredijo posamezne lige, kaj zveze in kaj UEFA,” je dodal Čeferin.