Barca ostaja del superlige: Naredili bi zgodovinsko napako

La liga 22. Apr 202120:29 > 20:49 0 komentarjev
Thiago Prudancio
Thiago Prudancio

V četrtek so pri Barceloni podali izjavo za javnost v kateri so zapisali, da bi storili "zgodovinsko napako", če bi zavrnili priložnost za vstop v evropsko superligo. Klub se je tako odločil, da za zdaj ostane del projekta.

V izjavi, ki ne vsebuje nikakršnega opravičila so zapisali, da bodo izvedli “poglobljeno analizo” tekmovanja, preden bodo končno odločitev prepustili klubskim članom na glasovanju.

Potem, ko je umik iz tekmovanja sporočilo vseh šest angleških klubov, so ostali zgolj še trije klubi – Barcelona, Real Madrid in Juventus.

“Barcelona se je ponudila, da sodeluje pri ustanovitvi superlige, tekmovanja, zasnovanega z namenom povečati kakovost in atraktivnost produkta, ki se nudi ljubiteljem nogometa. Odločitev je bila sprejeta v skladu z našim prepričanjem, da bi bila zgodovinska napaka zavrniti možnost sodelovanja v tem projektu.

V skladu z odzivom javnosti menimo, da je za ponovno preučitev celotnega projekta in morebitnega preoblikovanja te ideje nujna resna in poglobljena analiza vsega, kar se je zgodilo.”