Pariška dvojica v skupinskem delu razred zase

Evropa 3. Nov 202211:39
Foto: guliverimage

Lionel Messi in Neymar sta v skupinskem delu letošnje lige prvakov ustvarila največ priložnosti: skupaj na šestih tekmah kar 48. Ob tem jih je Mbappe dodal še 17. To vseeno ni bilo dovolj, da bi PSG končal kot prvi v skupini.

Messi, Neymar in Mbappe dokazujejo, da PSG velja za ene izmed favoritov letošnje lige prvakov. Na šestih tekmah skupinskega dela je trojica prisostvovala kar pri 65 priložnostih.

Messi na lestvici vse ostale nogometaše pušča precej zadaj. Neposredno ter posredno jih je ustvaril 26. Neymar je z 22 na drugem mestu, sledi Federico Valverde z 20.

Njegov moštveni kolega Kylian Mbappe pa je na včerajšnji tekmi proti Juventusu podrl Argentinčev rekord.

Postal je najmlajši nogometaš v zgodovini tekmovanja, ki je dosegel 40 zadetkov v ligi prvakov. Messi je rekord držal s starostjo 24 let in 130 dni, nov mejnik pa zdaj znaša 23 let in 316 dni.

Po visoki zmagi nad Maccabijem Haifo je na koncu Parižane s prvega mesta izrinila Benfica, ki je slavila s 6:1. Skupinski del sta ekipi končali z enakim številom točk, enakim številom doseženih in prejetih zadetkov ter tudi z dvema remijema na medsebojnih tekmah (rezultat obeh tekem 1:1). Odločal je sedmi odločilni kriterij: doseženi zadetki v gosteh. Benfica jih je dosegla 9, PSG 7.

Komentari

Vaš komentar