Svetovni splet se po polomu proti Muri norčuje iz Tottenhama

Evropa 26. Nov 202111:38 7 komentarjev
Tottenham je v Konferenčni ligi igral v skupini z Muro. FOTO: Jure Banfi.

Zmaga Mure nad Tottenhamom, ki spada med najbolj priljubljene klube v Angliji, s tem pa tudi na svetu (na Facebooku ima 23, na Instagramu 11,5, na Twitterju pa 6,5 milijona sledilcev), močno odmeva v nogometnem svetu. Pričakovano so Londončani tarče posmeha. S Twitterja smo nabrali šopek zabavnih objav, s katerimi se uporabniki svetovnega spleta norčujejo iz njih.

“Tottenham je postal prvi ustanovitelj Superlige, ki ga je premagala Mura,” je z nekaj značilnega britanskega humorja za eno bolj zabavnih objav po tekmi v Ljudskem vrtu poskrbel Richard Jolly, novinar, ki za Guardian, Observer, FourFourTwo in še nekatere otoške medije pokriva nogomet.

“Mura je najslabše rangirana ekipa v celotni Konferenčni ligi, a je pravkar premagala Tottenham, za katerega so igrali Ndombele, Moura, Alli, Kane in Son,” so zapisali pri bet365, znani britanski stavnici.

“Zapisano je v krvi Tottenhama,” so pri Squawka Football, ki se ukvarja z nogometno statistiko, napisali ob podatku, da je Antonio Conte za prvi poraz na klopi Juventusa potreboval kar 43 tekem, na klopi Interja je prvič izgubil na osmi, pri Cheseaju na šesti, pri Tottenhamu pa že kar na četrti tekmi.

“Mauricio Pochettino, Jose Mourinho, Antonio Conte … Tottenhama se ne da popraviti, to so samo navadne, stare smeti,” je zadnje trenerje Tottenhama naštel uporabnik CFCMod_, čigar zapis je do zdaj zbral krepko čez deset tisoč všečkov in skoraj tisoč delitev.

Ko naročiš trenerja prek spleta …

“Lahko najameš Antonia Conteja in narediš karkoli, ampak Tottenham bo na koncu vedno Tottenham,” so se iz pregovorne neuspešnosti londonskega velikana ponorčevali pri Football Tweet, ki se seveda ubada z nogometom in ima na Twitterju krepko prek pol milijona sledilcev.

“Ko naročiš Antonia Conteja prek Wisha (spletna platforma za nakupovanje in prodajo, op.p.),” so nasmejali pri ODDSbible, še eni stavnici, ob tem pa prilepili montažo Contejevega portreta in obraza donedavnega trenerja Manchester Uniteda Oleja Gunnarja Solskjaerja.

Po spletu je hitro zaokrožila tudi informacija, da Harry Kane, prvi in najbolj plačani zvezdnik Tottenhama, v šestih tednih zasluži toliko, kot znaša letni proračun celotnega ustroja Mure. Mimogrede, kapetan Anglije pri Tottenhamu na teden v žep pospravi 350 tisoč evrov.

Pri talkSPORT, radijski postaji, ki je globalni partner angleške Premierlige, so celo pripravili oddajo, v kateri so se pohvalili, da so po devetih letih iskanja našli prvega Murinega navijača in ga priklicali na telefon.

Prav na to, da je Tottenham, ki je bil ustanovljen daljnega leta 1882, izgubil proti klubu, ki je nastal pred komaj 12 leti, so številni prav tako opozorili. Čeprav je resnica malce drugačna. Zdajšnja Mura, ki je nastala na pogorišču prejšnjih dveh, pravno resda obstaja šele od leta 2009, ampak njena zgodovina seže vse do leta 1924.

Naslajajo se predvsem navijači Arsenala

“Mura do zdaj še ni zmagala v Evropi. To je klub, ki ga desetletje nazaj ni bilo. Igra v mestu, ki ima enajst tisoč prebivalcev,” pa je zapis, ki so ga po tekmi objavili pri še enem računu na Twitterju, ki se ubada z nogometno tematiko, Football WTF. Ob tem so prilepili znani “meme” očeta, ki tolaži svojega objokanega otroka. Seveda navijača Tottenhama …

Matchday365 je spomnil na to, da Mura domače tekme igra na stadionu, ki sprejme 5.500 gledalcev, medtem ko Tottenham domuje na objektu s 63 tisoč sedežev, ki je stal prek milijardo evrov …

Morda najbolj pa je predvsem pristaše največjega tekmeca Tottenhama v Angliji, Arsenala, nasmejal tale zapis: “Mura je premagala Tottenham z 2:1. Če morda še niste slišali zanje, gre za majhen klub iz severnega Londona.”

Skratka, Murina zmaga nad Tottenhamom odmeva in bo odmevala še nekaj časa. Londončani bodo na račun enega večjih spodrsljajev v novejši zgodovini še dolgo poslušali zbadljivke, medtem ko bo za Muro ostal večen spomin. Te zmage se bodo njeni navijači spominjali še desetletja in več.

Nabor objav s Twitterja:

Richard Jolly:

bet365:

Squawka Football:

CFCMod_:

Football Tweet:

ODDSbible:

Tilen Trotovšek:

talkSPORT:

Football WTF:

Matchday365:

Tony Turner:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje