Zadovoljstvo v zmajevem gnezdu: “Vedno je lepo, ko leto zaključiš z zmago”

Evropa 15. Dec 20238:07 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Z zmago proti Slovanu iz Bratislave z 2:1 so nogometaši Olimpije sklenili z nastopi v konferenčni ligi. Trener Zoran Zeljković je bil po uspehu kljub evropskemu slovesu s predstavo svojih nogometašev razumljivo zadovoljen.

Nogometaši Olimpije so zaključili z nastopi v svoji premierni evropski sezoni. Čeprav so še pred gostovanjem v Bratislavi ostali brez možnosti za preboj iz skupinskega dela, pa so najboljšo predstavo prihranili prav za konec. Slovan so premagali z 2:1, a bi bila njihova zmaga ob številnih priložnostih in dveh zadetih vratnicah lahko še izdatnejša.

Tretjerazredno evropsko tekmovanje so tako sklenili na tretjem mestu z dvema doseženima zmagama, štirimi porazi in s šestimi osvojenimi točkami. Na lestvici so prehiteli Klaksvik s Ferskih otokov, a zaostali za že omenjenim Slovanom in francoskim prvoligašem Lillom, ki sta si nastope v Evropi priigrala tudi v spomladanskem delu sezone.

Po rdečem kartonu je bilo vse lažje

“Vedno je lepo, ko leto zaključiš z zmago. Fantje so si to zaslužili. Mislim, da je zmaga proti Slovanu zares zaslužena. Zelo dobro igro smo namreč videli v Bratislavi. V tem trenutku sem izredno vesel, da smo uspeli na takšen način končati prvi del sezone in evropsko udejstvovanje,” je po zmagi razmišljal trener Olimpije Zoran Zeljković.

Tekma v slovaški prestolnici je bila sicer dolgo izenačena, prelomila pa se je v 54. minuti, ko je bil izključen domači vratar Milan Borjan. Le štiri minute pozneje je za Olimpijo še drugi zadetek na tekmi dosegel Pedro Lucas in odločil obračun.

Foto: Profimedia

“Po rdečem kartonu domačega vratarja je bilo vse lažje. Ne glede na to, nismo se bali igrati. Hoteli smo se nadigravati. Pokazali smo, da znamo igrati nogomet. Mogoče smo v prvem polčasu premalo napadali prostor, kasneje smo to izvajali veliko bolje in v zaključku srečanja bi lahko dosegli še kakšen zadetek več. Priložnosti je bilo kar nekaj,” je dejal trener zmajev, ki se ni pozabil zahvaliti niti navijačem.

Klubska blagajna bogatejša za pol milijona evrov

Ti so slovenske prvake na Slovaško prišli podpreti v lepem številu, s svojim navijanjem pa občasno celo preglasili domače obiskovalce. “Vzdušje na gostujočem sektorju je bilo fantastično! Moram priznati, da navijačev nisem pričakoval v tako velikem številu. Pokazali so, da jim Olimpija veliko pomeni. Povsod so z nami. To je tudi za vse nas v klubu zelo pomembno. Prepričan sem, da če bomo skupaj nanizali dobre rezultate, jih bo v prihodnje z nami vedno več,” je še pripomnil Zeljković.

Čeprav s tekmovalnega vidika zmaga Olimpiji ni prinesla veliko, pa so Ljubljančani z njo vsaj napolnili klubsko blagajno, saj bodo za tri točke od Evropske nogometne zveze prejeli pol milijona evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!