Celje po receptu Zahovića: ekipa, ki jo bo težko premagati

nogomet nk celje damir krznar
Damir Krznar je z začetkom priprav lahko zadovoljen. Foto: Jure Banfi

Potem ko so v knežjem mestu potrdili naziv jesenskih prvakov in lahko z zmago proti Kopru pobegnejo konkurenci na dvomestno prednost, v vrstah Celjanov snujejo načrt, kako še okrepiti ekipo, ki bi jo bilo do konca sezone praktično nemogoče zriniti z vrha Prve lige Telemach.

Cilj, ki so si ga za letošnjo sezono zadali v nogometnem prvoligašu iz Celja, je popolnoma jasen. In predvsem nima alternative. Z rusko-ukrajinskim kapitalom dobro založen klub iz mesta ob Savinji enostavno mora biti državni prvak.

To je bil pravzaprav cilj, ki so ga grofje zasledovali že v nekaterih prejšnjih sezonah, a so se s številnimi streli v lastno koleno predlani celo borili za obstanek med elito, lani pa je njihove načrte prekrižal Albert Riera z Olimpijo.

Letos so v knežjem mestu še enkrat zavihali rokave in vnovič vzeli zalet za skok na vrh. In tokrat v enačbo vključili tistega, ki je dokazal, da je garancija za uspeh – Alberta Riero. A kot vemo, se je Španec sredi jeseni odločil za odhod v Francijo, na klop grofov pa je sedel nekdanji trener Maribora Damir Krznar. Čeprav je marsikdo dvomil v delo hrvaškega stratega, je ta svoji ‘opoziciji’ hitro zaprl usta. Na sedmih prvenstvenih tekmah je šestkrat zmagal in še povečal prednost pred zasledovalci, ki je bila zapuščina Riere.

nogomet nk celje damir krznar mihael mikić
Damir Krznar za zdaj v Celju zelo pridno zbira točke. Foto: Jure Banfi

Naslednji korak k naslovu želijo narediti na zimski tržnici

Celjani so tako v skladu z našimi napovedmi za zdaj potrdili status prvega favorita za državno krono, a na pol poti se finančno izjemno dobro stoječi klub iz mesta ob Savinji pač ne želi ustaviti. Na obzorju je jasen načrt, kako tudi to zimo nadaljevati s sestavljanjem ekipe, ki bo strah in trepet Prve lige Telemach.

Dve okrepitvi grofov sta že najavljeni. Nova člana zasedbe iz knežjega mesta bosta postala, kot smo poročali prvi, nekdanji član Newcastla Rolando Aarons in nigerijski napadalec Sunday Adetunji. Slednji je nase še kako opozoril v majici makedonskega Shkupija in bil poleti na radarju praktično vseh večjih ekip s področja Balkana. Na koncu je bitko zanj dobil finančno dobro stoječi beograjski Čukarički, kjer pa se za zdaj Adetunji ni najbolje znašel in je na 17 tekmah dosegel en sam zadetek.

Rolando Aarons celje
Kako se bo v Prvi ligi Telemach znašel Rolando Aarons? Foto: Profimedia

V nogometni javnosti pa kroži še nekaj imen iz Prve lige Telemach, ki naj bi se znašla na seznamu želja grofov. Aljaž Krefl, Matej Poplatnik in Matija Kavčič so označeni kot zimske tarče Celjanov, ki pa so v teh dneh ostali brez potencialne okrepitve iz Kopra. Maks Barišić je namreč namesto stadiona Z’Dežele izbral Ljudski vrt.

A po naših informacijah imajo v knežjem mestu že pripravljeno alternativo. V klubskih pisarnah se namreč vse več pogovarjajo o krilnem napadalcu Domžal Danijelu Šturmu. Slednji je v jesenskem delu sezone eksplodiral v dresu rumene družine in dosegel šest zadetkov ter prispeval štiri asistence. Če pa si bodo grofje res zaželeli najboljšega posameznika zadnjega obdobja Domžal, slednji ne bo poceni. Tudi zato, ker bodo očitno ob Kamniški Bistrici kmalu napolnili blagajne s prodajo Luke Topalovića, se jim s prodajo ne mudi.

Bo Danijel Šturm naslednja velika okrepitev Celja? Foto: Aleš Fevžer

Skratka, Celjani bodo po receptu zlatih časov Maribora in Zlatka Zahovića okrepitve večinoma iskali v domačem prvenstvu. Na ta način bodo namreč ob krepitvi svojega kadra tudi zdesetkali tekmece ter posledično proti njim pomladi lažje osvajali točke. Če nekaj deluje, tega ne spreminjaj, so si očitno dejali v zasedbi grofov, ki jih bo v nadaljevanju sezone res zelo, zelo težko izriniti z vrha lestvice.

Kdo bo zapustil knežje mesto?

Ne samo v rubriki prihodi, pestro bi lahko bilo tudi na področju odhodov iz celjskega tabora. Grofje si sicer želijo, da se to ne bi zgodilo v primeru Žana Karničnika, ki se mu z januarjem izteka posoja iz bolgarskega Ludogorca. Celjani bodo napeli svoje finančne mišice, da slovenskega reprezentanta, za katerega nekaj zanimanja vlada tudi v tujini, vendarle zadržijo v svojih vrstah.

Žan Karničnik. FOTO: Aleš Fevžer.

Ko je govora o morebitnih prodajah izstopajočih posameznikov, pa se nogometne debate najpogosteje vrtijo okrog prihodnosti Davida Zeca in Marka Zabukovnika. Oba omenjena nogometaša sta v Celju nogometno dozorela in spadata med najboljše posameznike Prve lige Telemach. Odhod na tuje se tako v njunem primeru zdi logičen korak naprej v karieri …