Fant, ki mu Paulo Dybala ni verjel, da je star le 16 let

Nogomet 5. Apr 202319:00 1 komentar
FOTO: Twitter/OfficialASRoma.

V tokratni epizodi oddaje Pod prečko smo med drugim gostili tudi Lovra Golića. 17-letnik je poleti Domžale zamenjal za italijansko Romo, pri kateri je že debitiral v mladinski zasedbi sinov volkulje, na treninge prvega moštva pa ga je povabil tudi sloviti Jose Mourinho. Z nami je 192 centimetrov visoki branilec delil tudi zanimivo anekdoto ob srečanju z velikim nogometnim zvezdnikom Paulom Dybalo.

Nedavni veliki uspeh slovenske kadetske reprezentance, ki se je na kvalifikacijskem turnirju na Norveškem v družbi domače reprezentance, Hrvaške in Belgije uvrstila na letošnje kadetsko evropsko prvenstvo, ki ga bo na začetku poletja gostila Madžarska.

Reprezentančni nastopi so bili krona izjemnih mesecev mladega Lovra Golića. 192 centimetrov visoki branilec se je poleti iz Domžal preselil v akademijo slovite italijanske Rome, pri kateri igra za selekciji do 17 in do 18 let. Še preden je dopolnil 17 let je na tekmi z Napolijem za Romo debitiral tudi v zasedbi primavere oziroma mladinske ekipe sinov volkulje, posebna čast pa ga je doletela na začetku letošnjega leta, ko ga je na treninge članske ekipe povabil sloviti portugalski trener Jose Mourinho.

“Ko sem to izvedel, je bil občutek neverjeten. Klical me je t. i. ‘team manager’ in mi povedal, da grem jutri zjutraj na trening k Mourinhu. Sprva sem ga vprašal, če je poklical pravega igralca. Enostavno nisem mogel verjeti,” se tega posebnega dogodka spominja Lovro Golić.

Lovro Golič na treningu Rome. FOTO: AS Roma.

Dybala: Izgledaš kot prava stena!

Na treningu se je nekdanji up Domžal pridružil nekaterim velikanom evropskega nogometa. Vsekakor posebna izkušnja, delček le te pa je Lovro delil tudi z gledalci oddaje Pod prečko.

“Ko sem prišel na igrišče, je Mourinho vprašal Paula Dybalo, kaj si misli o meni. Dybala je rekel, da izgledam kot prava stena. Ko mu je Mourinho povedal, da sem star 16 let, se je prijel za glavo in kar ni mogel verjeti. Tudi Tammy Abraham ni mogel verjeti, da sem tako mlad. Rekel je, da izgledam, kot da jih imam dvajset,” nam zaupa obetavni slovenski najstnik.

Lovro Golić o izkušnji s treningov Joseja Mourinha:

Komentarji (1)

Prikaži vse komentarje