Defoe: Angliji bi lahko prinesel naslov na SP

Bryn Lennon, Getty Images

Izkušeni angleški napadalec Jermain Defoe je dejal, da bi Anglija lahko tudi z njegovo pomočjo na SP v Rusiji postala najboljša na svetu.

35-letni Jermain Defoe je že 14. let član angleške reprezentance, v tem obdobju je na 57. tekmah dosegel 20. golov. Nogometna leta so mu šteta in to se vidi tudi v Premier League, kjer je letos zabil samo tri zadetke v dresu Bournemoutha.

Kot pravi sam pa bi Anglija od njega na prihajajočem SP v Rusiji lahko imeli veliko koristi, saj bi ji lahko pomagal do osvojitve naslova.

“Enostavno, moram biti vpoklican in lahko bi pomagal osvojiti naslov svetovnega prvaka Angliji. Ob koncu vstopite v igro, če se pojavi priložnost, ga zabijete. Na mudijalu se ne govori o prvi enajsterici, ampak o celi ekipi. Nihče ne želi sedeti na klopi. Če pridete v situacijo, da sprejmete to, da sedite na klopi, potem sploh ne rabite vstopiti v igro. Na zadnjih treh zborih v reprezentanci me ni bilo, ker nisem igral za klub. Vem, da moram igrati, ne morem biti vpoklican od tega kar sem naredil pred časom,” je dejal Defoe.

Sami pa presodite ali so njegove želje realne.