Žalostni Messi: Počutim se krivega!

Clive Rose, Getty Images Sport

Eden izmed dveh največjih zvezdnikov SP v Rusiji Lionel Messi je včeraj v dresu Argentine odigral prvo tekmo na letošnjem mundialu, ki pa mu zagotovo ne bo ostala v lepem spominu. Njegova ekipa je namreč samo remizirala z 1:1. Sam pa pri tem nosi velik del krivde.

Argentina je na včerajšnji tekmi proti Islandiji povedla z zadetkom Sergia Kuna Aguera, vendar so se debitanti na SP hitro vrnili nazaj v igro in izenačili. V drugem polčasu pa je imel Leo Messi iz enajstmetrovke krasno priložnost, da svojo ekipo popelje v vodstvo, vendar jo je zapravil.

In tudi zaradi tega je kapetan “gavčev” sokrivec, da skupaj s svojimi soigralci ni prišel do treh točk proti Islandiji, ki se je znova izkazala za nepredvidljivega nasprotnika.

Težko smo prebijali nasprotnika, ni lahko, če nasprotnik igra tako obrambno. Enajstmetrovka je bila boleča, počutim se krivega. Vseeno pa ni treba, da znorimo, zaslužili smo si zmago, marsikaj pa moramo popraviti. Ostati moramo mirni,” je po tekmi dejal Messi.

Argentinska “10” je zgrešila že svojo četrto enajstmetrovko v dresu z državnim grbom, kar od enega najboljših nogometašev ni ravno za pričakovati.

To je šele začetek. Vedeli smo, da ne bo lahko. Zadovoljni ne moremo biti, ker nismo zmagali, ampak smo pa bili boljši od Islandije. Hrvaško pa bomo premagali.”

21. junija bo v drugem krogu v skupini D na sporedu derbi, ko se bo Argentina pomerila s Hrvaško, ki je po včerajšnji zmagi nad Nigerijo tudi prevzela vodstvo v skupini.