Nihče ne želi vodke, v Moskvi zmanjkuje piva

Oleg Nikishin/Getty Images

Čeprav je za nami šele šesti dan Svetovnega prvenstva v nogometu, so nekateri bari v Moskvi v težavah, saj niso dobavili dovolj piva za vse navijače, ki so obiskali rusko prestolnico. Lastniki se branijo, češ da niso pričakovali, da nihče ne pije drugih osvežilnih in alkoholnih pijač.

Čeprav se je Rusija zelo dobro in resno pripravila na organizacijo Svetovnega prvenstva v nogometo, tega ne moremo reči za moskovske pube in bare. Lastniki nekaterih lokalov pravijo, da niso pričakovali takšnega navala nogometnih navijačev, ki pijejo pivo, zato se dogaja, da na nekaterih priljubljenih družabnih moskovskih točkah ni več napitka iz hmelja.

Natakarji pravijo, da navijači v veliki večini pijejo le pivo in zato imajo tudi dobavljalci pijače in hrane velike težave, da ugodijo povpraševanju, saj tudi njim že zmanjkujejo zaloge. Lastniki lokalov umirjajo navijače, saj pravijo, da bo kmalu nogometnih navdušencev v mestu manj in s tem tudi povpraševanje, saj bo kmalu na prvenstvu ostalo le 16 ekip, ostale ekipe pa bodo odšle domov s svojimi nogometaši.