Kolumbija uničila poljske sanje o napredovanju

Twitter

Poljska nogometna reprezentanca je večji del srečanja 2. kroga skupine H delovala tako, kot da je na SP v Rusiji zatavala. Le redko so Robert Lewandowski in soigralci v prvem polčasu prišli čez sredino, pa še takrat so bili nenevarni, tako da so Kolumbijci povsem zasluženo zmagali s 3:0.

Latinoameričani so dobili tudi dvoboj na tribunah, saj so bili navijači v rumeni opravi precej bolj številčni in glasni, prvič pa so si dali duška v 40. minuti tekme, ko je padel eden izmed treh večernih golov.

James Rodriguez je sprejel žogo ob desnem robu kazenskega prostora Poljske, se odločil za predložek z levico, pred Wojciechom Szczesnyem pa je glavo nastavil visoki branilec Barcelone, Yerry Mina.

V drugem polčasu so Poljaki sicer začeli nekaj več hoditi tudi na nasprotnikovo polovico, kar pa se jim je maščevalo v 70. minuti. Juan Quintero je z odlično podajo po tleh našel Radamela Falcaa, ta se je znašel iz oči v oči s Szczesnyim ter ga premagal z zunanjim delom stopala. 

To je prvi zadetek za “El Tigreja” na svetovnih prvenstvih. Zaključni turnir v Braziliji je izpustil zaradi poškodbe.

Zadnji žebelj v krsto evropskega predstavnika je na začetku 75. minute po ekspresnem protinapadu zabil najboljši igralec na zelenici danes, Juan Cuadrado. Najlepšo priložnost za Poljake je v 81. minuti z neposredne bližine zapravil Grzegorz Krychowiak.

Poljake v zadnjem krogu čaka nepomembna tekma z Japonci, v internem dvoboju za napredovanje pa se bo Kolumbija udarila s Senegalom.