Wenger napovedal revolucijo glede določanja ‘ofsajdov’

Arsene Wenger
xLakomskix Eibner-Pressefotox EP_dli

Nekdanji francoski trener Arsene Wenger, ki je pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) predstavnik odbora za razvoj nogometa, je za televizijski program Living Football Television napovedal revolucijo glede določanja prepovedanega položaja. Nov, avtomatiziran sistem določanja, bi lahko bil vzpostavljen že za svetovno prvenstvo v Katarju prihodnje leto.

71-letni Francoz je v oddaji med drugim dejal: “Avtomatični sistem določanja prepovedanih položajev pomeni, da signal hitro potuje do stranskega sodnika, ki mu na uri zasveti rdeča lučka za prepovedani položaj.

Za določanje bodo uporabili posebno vrsto tehnologije, ki jo nogomet pozna že pri določanju prečkanja golove črte žoge. Glavni razlog za napovedano revolucijo so predolge prekinitve ob določanju tesnih prepovedanih položajev, ki trenutno ubijajo ritem igre.

S tem se strinja tudi Wenger: “V povprečju je treba počakati 70 sekund, včasih malce več, včasih malo manj. Odvisno od položaja, lahko traja precej dlje. Gre za pomembno vprašanje, saj to prekinja igro oziroma izniči celo proslavljanje zadetkov. Gre za zelo mejne položaje, zato je to pomemben korak za skrajšanje časovne razlike do končne odločitve.

Svetovno prvenstvo v Katarju, bo na sporedu med 21. novembrom in 18. decembrom prihodnje leto. Kvalifikacijske tekme za uvrstitev na mundial lahko spremljate samo na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!