Znan še zadnji potnik v Katar 2022

FIFA Svetovno Prvenstvo 14. Jun 202222:25 > 22:28 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Znanih je vseh 32. držav udeleženk letošnjega zaključnega turnirja svetovnega prvenstva v nogometu v Katarju. Kot zadnja se je danes v Dohi na SP prebila Kostarika, ki je z 1:0 (1:0) ugnala Novo Zelandijo.

Nova Zelandija je imela na odločilni tekmi tudi veliko nesreče, saj je bila prepričljivejša in nevarnejša, a je obramba okrog vratarja Keylorja Navasa, prvega zvezdnika Kostarike, zdržala vse pritiske.

Odločilni gol je že v tretji minuti srečanja dosegel Joel Campbell. Začel se je nalet Nove Zelandije, ki pa je zadnjih 20 minuti igrala z nogometašem manj od tekmecev, saj je bil izključen Kosta Barbarouses. Pred tem je ob koncu prvega dela za Novo Zelandijo Chris Wood tik pred odmorom celo zatresel nasprotno mrežo, a so sodniki po ogledu posnetka gol razveljavili.

Kostarika se je z današnjo zmago še šestič prebila na svetovno prvenstvo, kjer se je najbolje odrezala leta 2014, ko se je prebila vse do četrtfinala.

Kostarika bo na SP igrala v težki predtekmovalni skupini skupaj s Španijo, Nemčijo in Japonsko. SP v Katarju se bo začelo 21. novembra in trajalo do 18. decembra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!