Francosko nogometno zvezo pretresa nov škandal

Nogomet 9. Sep 202219:44 1 komentar
Noel La Graet. FOTO: Guliverimages.

V preteklosti smo bili priče številnim škandalom na francoski nogometni zvezi (FFF) in v tamkajšnji reprezentanci, zdaj je na obzorju nov. Zakuhal ga je prvi mož tamkajšnjega nogometa Noel La Graet.

Pri reviji So Foot je v najnovejši številki razkril velik škandal, ki Noela La Graeta bremeni spolnega nadlegovanja na francoski nogometni zvezi.

80-letni poslovnež, ki je prvi mož francoskega nogometa od leta 2011, naj bi nekaterim zaposlenim pošiljal opolzka sporočila in jih otipaval. V preiskovalnem članku, ki so ga objavili pri francoskem nogometnem mesečniku, so proti La Graetu pričale tri neimenovane zaposlene na zvezi, razkrili pa so tudi vsebino nekaj telefonskih sporočil, ki jih je prvi mož francoskega nogometa poslal eni izmed njih.

“Pridi z mano na večerjo. Všeč so mi blondinke … Res si seksi. Rad bi te spravil v posteljo,” je napisal La Great. Ena izmed žrtev ga je opisala kot človeka, ki bi naskočil vse, kar hodi.

Takšnega dialoga naj bi bile številne ženske na francoski nogometni zvezi na več ravneh deležne že desetletje. Ne samo s strani La Greata, ampak tudi številnih njegovih podrejenih. Nenazadnje so morali pri FFF pred letom dni plačati odškodnino v višini deset tisoč evrov, ker so pri nadlegovanju dobili finančnega direktorja zveze Marca Varna.

Francozi so aktualni svetovni prvaki, naslov bodo branili na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju, na katerem bodo igrali v skupini D skupaj z Avstralijo, Dansko in Tunizijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje