Francozi in Grki trkajo na vrata Andraža Šporarja

Nogomet 25. Jul 202219:00
Delite:
Andraž Šporar bo letos poleti skorajda zagotovo spet menjal klub. FOTO: Guliverimages.

Slovenski nogometni reprezentant Andraž Šporar je trenutno v Lizboni, a ni več v načrtih Sportinga, s katerim ima sicer še dveletno pogodbo, zato pospešeno išče nov klub. Zanimiv naj bi bil nekaterim francoskim in grškim prvoligašem.

Andraž Šporar je član Sportinga od januarja 2020, ko so Lizbončani zanj Slovanu iz Bratislave odšteli šest milijonov evrov. V Lizboni je v prvem letu redno igral, potem pa se je njegov status poslabšal, tako da je bil v začetku leta 2021 posojen v Brago, pri kateri pa se v pol leta ni izkazal.

Lani poleti je bil posojen v Middlesbrough, posel z Lizbončani pa je vseboval klavzulo, po kateri bi morali Angleži zanj, če bi dosegel 15 golov, odkupiti za 8,5 milijona evrov.

Šporar je svojo otoško zgodbo v tamkajšnji prvi ligi (drugi kakovostni razred angleškega nogometa) začel sijajno in postal ljubljenec tamkajšnjih navijačev.

V drugi polovici sezone se je njegov status na Riverside Stadiumu močno poslabšal, po neuspešnem naskakovanju uvrstitve v elitno premier ligo pa se je z Middlesbroughom, za katerega je v 37 nastopih dosegel osem golov, letos poleti razšel.

Zdaj je v Lizboni, kjer pa pri Sportingu nanj ne računajo več, zato slovenski reprezentant trenira samostojno in pospešeno išče nov klub. Ker ima pogodbo s Sportingom do leta 2024, v Lizboni pa so vanj vložili precej denarja, zagotovo ne bo poceni.

Po naših informacijah ga Portugalci za manj kot štiri milijone evrov ne bodo pustili. Težava za morebitnega novega delodajalca utegne težavo predstavljati tudi njegova visoka plača. Pri Sportingu zasluži milijon evrov na leto.

Za lizbonski Sporting je v 38 nastopih dosegel 11 golov. FOTO: Guliverimages.

Snubita ga grški in francoski prvoligaš

Toda kljub temu za Šporarja vlada kar nekaj zanimanja. Izvedeli smo, da sta zanj resno zagrizla dva kluba. Imen za zdaj ne vemo, a naj bi eden prihajal iz prve francoske, drugi pa iz prve grške lige.

Ob tem ni odveč omeniti, da je Šporarjev zastopnik, priznani slovenski nogometni agent Amir Ružnić, s klubi iz Francije in Grčije že posloval. V Franciji je več let igral njegov varovanec Robert Berić, za katerega je Saint Etienne leta 2015 dunajskemu Rapidu odštel kar 7,5 milijona evrov.

V Grčiji za Paok iz Soluna igra eden njegovih prvih varovancev, s katerim Ružnić sodeluje že več kot deset let, Jasmin Kurtić, letos pa je iz Rijeke v Panathinaikos prestopil mladi vezist Adam Gnezda Čerin.

Šporar bo moral pri 28 letih pazljivo izbrati svojo novo destinacijo, pri dogovarjanju s klubi pa jim bo lahko pod nos vrgel precej poln in pester nogometni življenjepis.

Za Olimpijo (50), Slovan iz Bratislave (60), Sporting (11), Middlesbrough (8), Basel (1), Interblock (11), Brago (3) in Arminio Bielefeld (2) je zabil že več kot 150 golov, natančneje 152.

Pet zadetkov v 39 nastopih je prispeval tudi v dresu članske reprezentance Slovenije.

Komentari

Vaš komentar