Francozi pri izboru najboljšega ignorirajo Messija

Ligue 1 4. Maj. 202214:51 > 15:00
Delite:
FOTO: Guliverimages.

Vodstvo francoske Ligue 1 je objavilo seznam kandidatov, ki se potegujejo za naziv najboljšega posameznika sezone 2021/2022. Nabor nogometašev je dvignil precej prahu, Francozi so namreč v iskanju igralca leta pozabili na Lionela Messija.

Elitno četverico nogometašev francoskega prvenstva sestavljajo Kylian Mbappe (PSG), Dimitri Payet (Marseille), Lucas Paqueta (Lyon), Wissam Ben Yedder (Monaco) in Martin Terrier (Rennes). Veliko presenečenje bo, če nagrade ne osvoji Mbappe. To bi bila tretja zaporedna sezona, v kateri bi francoski reprezentant postal najboljši posameznik francoskega prvenstva.

Lionel Messi je v svoji prvi sezoni pri PSG-ju precej zaostal za izjemno visokimi standardi, ki jih je postavil v prejšnjih sezonah. Med francosko elito je v tej sezoni sicer prispeval kar 13 podaj, s čimer je za Mbappejem drugi podajalec lige, a dosegel vsega štiri zadetke. Argentincu se je po več kot desetletju zgodilo, da ni bil nominiran za najboljšega igralca svojega prvenstva. Nazadnje se mu je to zgodilo davnega leta 2009, kar devetkrat je bil kot nogometaš Barcelone tudi izbran za najboljšega.

Komentari

Vaš komentar