Gnezda Čerin in Šporar spet junaka Panathinaikosa

Nogomet 11. Jan 202317:31
Adam Gnezda Čerin je zabil nov gol za Panathinaikos. FOTO: Guliverimages.

Panathinaikos se je z zmago z 2:0 nad Volosom uvrstil v četrtfinale grškega nogometnega pokala. Oba gola za grškega velikana sta zabila slovenska reprezentanta. Prvega Adam Gnezda Čerin, drugega pa Andraž Šporar.

Volos, v vratih katerega je stal Matic Kotnik, je prvi gol prejel v 40. minuti, ko je Panathinaikos v vodstvo popeljal Adam Gnezda Čerin, ki je odigral vseh 90 minut, drugega pa v 80. minuti, ko je končni izid postavil Andraž Šporar, ki je na igrišče prišel v 64. minuti.

Takrat je z igrišča pri Panathinaikosu odšel še tretji slovenski reprezentant v njegovih vrstah Benjamin Verbič, ki se je tokrat v statistiko vpisal z rumenim kartonom.

Gnezda Čerin v tej sezoni nevsakdanje učinkovit

Šporar je prišel še do devetega gola sezone v majici Panathinaikosa, medtem ko je Gnezda Čerin zadel še četrtič.

Ta 23-letni vezist, ki se je v zadnjem obdobju uveljavil tudi v slovenski reprezentanci, je v tej sezoni izjemno učinkovit. Že zdaj je pri drugem najboljšem strelskem učinku kariere. Največ golov je v majici Domžal dosegel v sezoni 2018/19, ko se je med strelce vpisal osemkrat.

Panathinaikos doživel prvi prvenstveni poraz

Panathinaikosu gre odlično tudi v prvenstvu, saj je trenutno vodilni na lestvici, je pa pretekli konec tedna v 17. krogu doživel prvi poraz.

Z 1:0 ga je na velikem mestnem derbiju premagal AEK in se mu na vrhu lestvice približal na štiri točke zaostanka.

Komentari

Vaš komentar