Grabić: Naš način igre se je vrnil v pravem trenutku

Nogomet 8. Maj. 202210:27 > 10:501 komentar
Delite:

Bravo je v 34. krogu Prve lige Telemach premagal Maribor s 3:1 in mu zadal hud udarec v boju za naslov prvaka. Za Ljubljančlane je zmaga prišla v pravem trenutku, saj jim je močno dvignilo samozavest pred sredinim finalom slovenskega pokala proti Kopru.

Nogometaši Brava so v soboto proti Mariboru prikazali eno najboljših predstav v letošnji sezoni. Da imajo v Spodnji Šiški svoj dan, je postalo jasno že na uvodu, ko so po manj kot 15 minutah z goloma Andraža Kirma in Martina Kramarića, ki je bil uspešen z najstrožje kazni, vodili z 2:0. Čeprav so gosti še pred odhodom v slačilnico prek Đorđeta Ivanovića znižali zaostanek, pa je zmago Brava z bele točke v 54. minuti za končnih 3:1 potrdil Žan Trontelj.

A bolj kot treh točk so se Ljubljančani razveselili prekinitve negativnega niza, saj so pred tem vpisali štiri poraze. Zmaga proti močnemu Mariboru, ki stavi vse na osvojitev državnega naslova, ne bi mogla priti ob bolj primernem trenutku, saj je močno okrepila njihovo samozavest pred finalom slovenskega pokala proti Koprčanom.

Foto: Aleš Fevžer

“Mislim, da smo bili danes znova podobni sami sebi in to je največja zmaga. Kar smo pretekli teden pogrešali znotraj našega koncepta, smo danes izvajali skoraj perfektno,“ je bil zadovoljen tudi trener Brava Dejan Grabić, ki upa, da bodo njegovi igralci tako zavzeto nastopili tudi v Celju proti Kopru. “Če ne bomo približno takšni, kot smo bili danes, nimamo v finalu kaj početi. Kakšna bo strategija, kako visoko se bomo branili, kje bomo začenjali napade, bomo še videli,“ je ostal skrivnosten strokovnjak ljubljanske zasedbe.

Kaj je po tekmi še povedal Dejan Grabić:

O tekmi:

“V prvem polčasu po vodstvu z 2:0 smo imeli priložnosti, da bi ga še povišali. Škoda, ker nismo zadeli, saj bi zadetek, ki smo ga prejeli v zaključku prvega dela tudi bolj izkušeno ekipo od naše naredil nervozno. Res pa je, da nam ta tekma z rezultatskega vidika z izjemo položaja na lestvici ni prinašala veliko, zato nismo čutili prevelikega pritiska. Dogovor za drugi polčas je bil, da bomo podobno ali še bolj intenzivni, saj vemo kako dobra ekipa je Maribor. Tokrat mu ni uspelo prebiti te naše intenzivnosti, kar je bil ključ do uspeha.”

O visoki intenzivnosti skozi celotno tekmo:

“Nad tem sem bil presenečen tudi sam. Vreme je bilo idealno, igrišče odlično in nasprotnik, ki motivira sam po sebi. Pričakovali smo padec v 60., 70. minuti in tudi pripravili zamenjave, a so bili fantje izredno fanatični in niso bili videti utrujeni. To je bil tudi razlog, da nismo prej menjali. Bili so izjemno trmasti.”

O tem, da je ekipa ostala zbrana in tekmec ni izenačil:

“Med polčasom sem videl, da so igralci preklinjali vse zgrešene priložnosti, a ključno je bilo, da se niso ustrašili in so obdržali intenziteto. Mislim, da so se odrezali fantastično.”

Foto: Aleš Fevžer

O tem, da so v pravem trenutku prekinili negativen niz porazov:

“Naš način igre se je vrnil v pravem trenutku in smo pridobili tudi na samozavesti. Ko nisi uspešen, to vpliva na sproščenost v fazi napada. Na preteklih tekmah smo naredili ogromno neizsiljenih napačnih podaj, saj so igralci s porazi izgubljali na samozavesti. S tega vidika je bila to zelo pomembna zmaga.”

O tem ali so njegovi igralci proti Mariboru odigrali eno boljših tekem letos:

“Najpomembnejše je izpolnjevanje zahtev. Ko to deluje, ne spreminjaš ničesar. Mislim, da je bila to ena naših najbolj kompletnih tekem skozi vseh 90 minut v zadnjem obdobju.”

O predstavi Andraža Kirma:

“Ni v ritmu tekem, zato je neverjetno, da je tako dobro odigral celotno tekmo. Zelo veliko nam pomeni predvsem za zaključke tekem, saj s svojimi izkušnjami, komunikacijo in avtoriteto na igrišču odlično pomaga. A da bo odigral tako dobro, ni nihče pričakoval in mu lahko le čestitam.”

O tem, kdo je njihov najboljši izvajalec enajstmetrovk:

“Me to sprašujete, ker želite vedeti, kdo jih bo izvajal proti Kopru? (smeh) Po treningu veliko vadimo enajstmetrovke in Trontelj jih je na zadnjih treningih uspešno izvedel 15 zapored. A če bo v Celju prišlo do enajstmetrovk, bomo verjetno bolj stavili na izkušnje.”

Komentari

Vaš komentar