Karanovića čudile sodniške odločitve: Ne vem, kaj reči po tem

Nogomet 7. Maj. 202222:18 > 22:18
Delite:
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Maribora so v 34. krogu Prve lige Telemach v gosteh izgubili proti Bravu z 1:3 in po petkovi zmagi Kopra izgubili vodilno mesto na prvenstveni razpredelnici. "Tekmo bi danes v vsakem primeru morali dobiti,“ je dejal trener vijoličnih Radovan Karanović, ki se dobro zaveda, da si je s svojimi igralci po današnjem neuspehu močno otežil pot do državnega naslova.

Maribor je v Ljubljano prišel po zmago, s katero bi znova skočil na vrh lestvice, a pokleknil v nemara najmanj ugodnem trenutku. Le dva kroga pred zaključkom prvenstva je v Spodnji Šiški proti Bravu prikazal eno najbolj anemičnih predstav v zadnjem obdobju, klonil z 1:3 in vpisal še osmi ligaški poraz.

Gosti so tokrat še kako pogrešali rahlo poškodovanega Marcosa Tavaresa in kaznovane Roka Kronavetra, Jana Repasa ter Martina Milca, brez katerih niso našli odgovora na igro discipliniranega tekmeau, ki je z golom Andraža Kirma in uspešno izvedene enajstmetrovke Martina Kramarića že po slabih 15 minutah igre vodil z 2:0.

Čeprav je Štajerce v izdihljajih prvega dela v igro za točke vrnil Đorđe Ivanović, pa se je njihova slaba predstava nadaljevala tudi v drugem polčasu, ko je vse dvome o zmagovalcu z bele točke razblinil Žan Trontelj.

“Tekmo bi danes morali v vsakem primeru dobiti. Tudi če Koper ne bi zmagal. Brez zmage veliko težje pričakuješ, da se stvari odvijajo tebi v prid. Kar nekaj posameznikov je danes igralo pod nivojem in s takšnim pristopom tako dober Bravo zelo težko premagaš,“ je po tekmi priznal trener vijoličnih Radovan Karanović, ki je svojim igralcem zameril predvsem pomanjkanje borbe.

“Danes smo potrebovali borce, saj če ne gre drugače, bi lahko vsaj z borbo skušali priti do točk. A na koncu ni bilo ne enega in ne drugega. Bravo me ni niti malo presenetil, težava je bila, ker smo mi stvari počeli napačno,“ je dejal nogometni trener in se obregnil tudi ob delo sodnikov.

Kaj je Radovan Karanović še povedal po tekmi:

Foto: Aleš Fevžer

O tekmi:

“Moram reči, da smo tekmo odprli zelo slabo. Od prve minute smo pričakovali takšen pristop Brava, a smo se enostavno slabo odzvali. Za takšno igro ni opravičila. Je pa res, da so sodniki pregledovali VAR ravno v obdobju, ko smo začeli razmišljati o vrnitvi. To je nekako razbilo tekmo. Vseeno ne želim razvrednotiti uspeha Brava, za zmago jim čestitam. A te odločitve so tekmo obrnile v drugo smer, kar pa ne opravičuje naše slabe predstave.”

O tem, ali Maribor s takšno predstavo razprodaja svoj ugled:

“Ne bi rad nastopil na takšen način. Na nek način skušam razumeti fante, saj je bila to po dolgem času ena naših slabših tekem. Kljub temu ne morem mimo dejstva, da se ravno v času, ko skušaš nekaj narediti, igra ustavi. Po drugi strani pa so bile tudi naše taktične poteze že od samega začetka težko razumljive.

Nemogoče je, da podamo pet, šest žog na Watsona in nato on organizira igro. Že tu smo počeli ogromno napak. Poraz bom prevzel nase, saj želim pred zadnjima dvema tekmama ohraniti mir. Na igrišču bomo poskušali napraviti vse, obenem pa pričakujem, da se bosta zadnja dva kroga odigrala maksimalno športno in korektno.”

O dosojenih enajstmetrovkah:

“Mislim, da je to brezpredmetno komentirati. Razlaga je vedno drugačna. Žoga se je zagotovo pri obeh enajstmetrovkah odbila od noge v telo in nato v roko. Ne vem, kaj reči po tem, vem le, da se je po takšnih situacijah težko vrniti. Poleg tega se je igra še trikrat, štirikrat ustavila in se je neprestano gledalo VAR.”

O opravljenih menjavah:

“Poskušali smo preiti v sistem 3-5-2 in tako poskušali napadalca obdržati na sredini, nato pa poskušati igrati s predložki s strani. A glede na to, kaj smo počeli celo tekmo, nam tudi to ni uspevalo. Na koncu, ko pogledam vse skupaj, nismo naredili nič.”

Foto: Aleš Fevžer

O tem, kaj je igralcem dejal po tekmi:

“Nisem želel vnašati še slabše energije. Vsakemu posamezniku sem dal roko. Zdaj moram narediti vse, da fante vrnem v normalno psihološko stanje, saj prvenstvo še ni izgubljeno. Želim, si le, da se stvari zgodijo na igrišču in da je prvak odločen zasluženo in korektno. Do tekme z Aluminijem bom naredil vse, da bomo videti, kot se spodobi, četudi sem dobil drugi rumeni karton in tekme ne bom mogel voditi. Tudi zaradi poslovilne tekme Marcosa Tavaresa se moramo dobro pripraviti.”

O tem, kako je vplivala odsotnost Roka Kronavetra, Jana Repasa, Martina Milca in Tavaresa:

“Seveda smo bili zaradi tega zelo oslabljeni. Milec je izjemno pomemben član naše ekipe, s svojimi izkušnjami ogromno prinese tudi v fazi napada. Repas je zadnjih pet, šest tekem odigral na zelo visoki ravni in ne nazadnje se je v formi dvignil tudi Kronaveter, ki ogromno prinese s svojimi izkušnjami. Dejstvo je, da bi vsi trije danes prinesli nekaj več. A danes so me najbolj zmotila igra v duelih. Ne vem, morda jje svoje naredil pritisk, saj smo prvič v spomladanskem delu mi lovili prvo mesto. To danes nismo bili mi.”