Grofje brez odgovora za obrambno taktiko Sežane

Nogomet 15. Apr 202322:25 0 komentarjev
Roman Pilipčuk NK Celje NK Tabor Sežana
foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Celja in CB24 Tabora Sežane so se v tekmi 31. kroga lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

V prvem polčasu so imeli v prvi polovici Celjani sicer terensko premoč, ki pa je niso znali spremeniti v konkretnejše priložnosti. Največjo so jim podarili kar tekmeci, ko je v 24. minuti pred svojim golom slabo posredoval Mark Pabai, do žoge je na petih metrih prišel Lovro Bizjak. A po njegovem udarcu se je žoga odbijala med vratnico, vratarjem Janom Koprivcem in Kabaijem, nazadnje pa jo je Koprivec ujel.

To je spodbudilo tudi goste, da so pokazali več poguma v napadu. Najprej je poskušal Luka Šušnjara, nato pa je imel v 26. minuti po prvem kotu še lepšo priložnost Mihael Briški, a je žogo poslal ob vratnici. Sacha Marasović pa je v 34. minuti z 20 metrov meril prek vrat.

V nadaljevanju je bilo stanje na igrišču podobno. Celjani so sicer prevladovali in imeli premoč, toda bila je jalova in na trenutke so bili gostje nevarnejši. V 51. minuti je tako Briški zapretil s strelom z glavo po kotu, posredoval je Matko Obradović.

Pri Celjanih pa je bil najbolj aktiven Aljoša Matko v 60. minuti po podaji Nina Koutra, toda po strelu iz obrata ni bilo prave nevarnosti za Koprivca. Isti igralec je bil deset minut pozneje pri obetavni akciji v prepovedanem položaju, v zadnji minuti pa je Charles Ikwuemesi, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, pretiraval pri preigravanju v kazenskem prostoru, nazadnje so mu branilci žogo izbili.

V naslednjem krogu bodo Celjani 23. aprila gostovali pri Bravu, že dan prej pa bodo Sežanci gostili Muro.

Celje – CB24 Tabor Sežana 0:0

Stadion z dežele, sodniki: Balažič, Praprotnik, Mikača.

Strelci: /

Celje: Obradović, Zec, Vuklišević, Ajhmajer, Karničnik, Zabukovnik, Kouter (od 88. Vrbanec), Popović, Bizjak (od 63. Bajde), Kargbo (od 46. Ikwuemesi), Matko (od 80. Mačak).

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Zeljković, Ovsenek, Šušnjara, Briški (od 68. Ndzengue), Marasović, Kompan Breznik (od 30. Iscaye), Kaleba, Pabai (od 68. Kouao), Halilović, Korošec.

Rumeni kartoni: Popović; Korošec, Kouao.
Rdeč karton: /

Potek srečanja v Celju:

Konec tekme!

51. minuta: Po podaji s kota Šušnjare je z glavo streljal danes izjemno aktivni Briški. Obradović se je izkazal z obrambo in rešil Celjane.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

26. minuta: Priložnost tudi za Sežano. Do strele je prišel Briški, a nogometaš Tabora je bil premalo natančen. Vse skupaj bi lahko bolje izkoristil, zato ne čudi, da se je prijel za glavo.

24. minuta: Kakšna priložnost Celja! Po hudi napaki Marka Pabaia je do strela prišel Lovro Bizjak, a darila ni izkoristil in ostalo je pri 0:0. Bizjak je zadel vratnico, žoga je nato priletela še v Koprivca, ki je nato okroglo usnje s pomočjo Pabaia vendarle ukrotil.

Velika priložnost Bizjaka:

Začetek tekme v Celju!

Začetni postavi:

Pred tekmo:

Za Celjane na tekmi s sežanskim Taborom ne more biti večje motivacije, kot je ta, da z zmago preprečijo matematično slavje Olimpije – ne glede na razplet nedeljskega večnega derbija. Z zmago proti Muri je Roman Pilipčuk rešil svojo službo, a že morebiten remi proti zadnji ekipi lige bi njegov stolček znova pošteno zamajal. Sežana je na zadnjih sedmih tekmah prejela samo šest zadetkov, a je vseeno v tem obdobju brez prvenstvene zmage. Umetniški vtis varovancev Dušana Kosiča je boljši, kot kaže lestvica, a v zaključku maja bo to za črno-rdeče bolj skromna tolažba, če bodo ostali na dnu prvenstvene razpredelnice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!