Hude težave za Portugalce, bo Ronaldo ostal brez SP?

Nogomet 21. Mar 202221:13 > 21:571 komentar
Cristiano Ronaldo je ostal brez pomoči Pepeja. FOTO: Guliverimages.

Portugalska bo morala na prihajajoči tekmi dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Katarju proti Turčiji igrati brez dveh glavnih osrednjih branilcev. Po Rubenu Diasu je selektor Fernando Santos ostal še brez Pepeja.

Portugalsko v četrtek čaka prva tekma kvalifikacijskega turnirja za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju. V Portu bo igrala proti Turčiji, na tej tekmi pa se bo morala znajti brez obeh osrednjih branilcev.

Zvezdnik Manchester Cityja Ruben Dias je že prej odpadel zaradi poškodbe, zdaj pa je selektor ostal še brez izkušenega branilca turškega Bešiktaša Pepeja, ki je okužen z novim koronavirusom in zagotovo ne bo mogel igrati.

To je za Portugalsko velik udarec, Pepe in Dias sta skupaj zbrala kar 160 nastopov za reprezentanco, v njej pa sta standardna osrednja branilca, tako da bo moral selektor Fernando Santos iskati nove rešitve, medtem pa navijači trepetajo.

Portugalsko, če bo premagala Turčijo, potem čaka še odločilna tekma z zmagovalko drugega para skupine C dodanih kvalifikacij med evropsko prvakinjo Italijo in Severno Makedonijo.

Ronaldo prvič v 18 letih brez velikega tekmovanja?

Portugalska se je v dodatnih kvalifikacijah znašla, potem ko je v rednem delu kvalifikacij zaostala za Srbijo. Ta jo je premagala na odločilni zadnji tekmi v Lizboni.

Če Portugalski ne bo uspelo priti v Katar, se bo sploh prvič, odkar za njo igra Cristiano Ronaldo, zgodilo, da je ne bo na velikem tekmovanju.

Kapetan Ronaldo, petkratni dobitnik zlate žoge, ki je zraven seveda tudi zdaj, je za reprezentanco odigral že 184 tekem in zabil kar 115 golov. V tem času je zaigral na štirih evropskih (2004, 2008, 2012, 2020) in štirih svetovnih prvenstvih (2006, 2010, 2014, 2018).

Komentari

Vaš komentar