Igral za United, danes je vodoinštalater

Nogomet 25. Mar 202113:59 0 komentarjev
Michael Regan/Getty Images
Michael Regan/Getty Images

Lee Roche je živel sanje številnih mladih nogometašev v Angiji, potem ko je debitiral za prvo ekipo Manchester Uniteda pod vodstvom Alexa fergsuona, za katero so igrali David Bekxham, Ryan Giggs, Paul Scholes in ostali veliki zvezdniki.

Lee Roch je za Manchester United zaigral v Premier ligi, občutil pa je tudi igranje v Ligi prvakov, ko je 18. marca leta 2003 na Riazorju začel tekmo, pred katero so rdeči vragi že imeli zagotovljeno napredovanje.

Roch je na omenjenem srečanju, ki ga je Deportivo dobil z 2:0, na igrišču ostal samo v prvem polčasu. United je Rocha, ki se je najbolje znašel na desnem bočnem položaju, po potrebi pa je zaigral tudi na položaju vezista, kasneje poslal na posojo v Burnley in Wrexham, vendar se je vsakokrat vrnil na Old Trafford.

Mora bi se moral boljše socializirati, kot O’Shea in Fletcher. Jaz sem po treningu odšel domov, bil sem tih in se nisem veliko družil z ostalimi fanti. Morda bi bilo boljše, če bi se,” je za Planet Football dejal Roche, ki se je spomnil tudi svoje edine odigrane tekme v Ligi prvakov: “Fergsuon mi nikoli ni pojasnil, zakaj me je zamenjal ob polčasu. Giggs me je hrabril in govoril, da se ne rabim počutiti slabo, vendar se potem nisem nikoli pobral.”

Roche se je po seriji poškodb upokojil leta 2007. Danes dela kot vodoinštalater in trenira 11-letne mladeniče. Sodelavci in prijatelji ga pogosto sprašujejo o nogometni karieri. “Ves čas me sprašujejo o Unitedu, postalo mi je že dolgočasno. Ne bom hodil naokrog in kričal, da sem igral za njih. Želim povedati samo eno stvar. Za nogometaša je zelo pomembno, da se zavedajo, da so njihove kariere kratke in da morajo imeti načrt za življenje po njih.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!