Iličićeve težave so se na žalost vrnile

Nogomet 23. Jan 202211:30 > 04. Feb 2022 19:20 3 komentarji
FOTO: Guliverimages.

Po včerajšnji prvenstveni tekmi proti Laziu je trener Atalante Gian Piero Gasperini potrdil, da je slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić z igrišč odsoten zaradi psihičnih težav, ki jih je v preteklosti že imel.

Josip Iličić je izpustil zadnje tri tekme Atalante, na katerih ga ni bilo niti na klopi moštva iz Bergama.

Pri Atalanti imajo težave z okužbami s koronavirusom in poškodbami, na včerajšnji tekmi z Laziom (0:0) je tako manjkalo kar deset nogometašev, zato se je sprva zdelo, da iz podobnih razlogov ni niti izkušenega slovenskega reprezentanta.

Toda po včerajšnji tekmi je trener Atalante potrdil, da Iličić ne igra zaradi psihičnih težav, kot se je v zadnjih dneh v Italiji že pisalo.

Gasperini: Upam, da se bo vrnil in na igrišču spet užival

“Nikoli ni lahko govoriti o takšnih stvareh, saj gre za zelo osebne zadeve. Lahko rečem le, da mu bomo vedno stali ob strani. To so stvari, ki so pomembnejše od nogometa,” je o Iličiću povedal Gian Piero Gasperini.

“Poznamo ga že dolgo časa, skupaj smo preživeli ogromno lepih trenutkov. Gre za normalnega, pozitivnega fanta, ampak človeške misli so včasih kot džungla. Upam, da se bo vrnil in spet užival v trenutkih na igrišču,” je še povedal Gasperini in za konec dodal, da bodo Iličiću pri Atalanti kot človeku vedno stali ob strani, medtem ko na vprašanje glede usode njegove igralske kariere v Bergamu ni znal odgovoriti. “Stvari so zelo delikatne in nepredvidljive,” je dejal.

FOTO: Guliverimages.

Nazadnje je igral pred dvema tednoma

Iličić je v tej sezoni za Atalanto igral 9. januarja, ko je pri zmagi nad Udinesejem s 6:2 odigral zadnjih enajst minut.

Od takrat je izpustil tri tekme, proti Laziu in Interju v prvenstvu ter Venezii v pokalu.

Za Atalanto je v tej sezoni odigral 23 tekem. Dosegel je štiri gole in zbral pet asistenc.

Pogodbo z Atalanto ima Iličić, ki bo konec meseca dopolnil 34 let, do leta 2023, njegov menedžer Amir Ružnić pa je pred mesecem dni v intervjuju za Sportklub dejal, da se v Bergamu odlično počuti in bi tam rad ostal do izteka pogodbe.

Leta 2020 je težave prebrodil in se vrnil

Iličić je bil zaradi psihičnih težav odsoten že sredi leta 2020, malo za tem, ko je pandemija prekinila fantastično sezono 2019/20, v kateri je blestel. Spomnimo, v ligi prvakov je v dveh tekmah osmine finala proti Valencii zabil kar pet golov, z zadetki in asistencami pa je navduševal tudi v italijanskem prvenstvu.

Takrat je bil odsoten približno tri mesece, potem pa se uspešno vrnil. Od takrat je za Atalanto odigral še 60 tekem, v katerih je dosegel 11 golov in zbral 16 asistenc.

Za Atalanto je do zdaj v 172 nastopih v vseh tekmovanjih dosegel 60 golov in dodal 44 asistenc.

Kaj to pomeni za reprezentanco?

Iličić bo zaradi težav, ki so se vrnile, najverjetneje izpustil marčevski prijateljski tekmi proti Katarju in Kanadi na katarskih tleh, odgovor na vprašanje, ali bo reprezentančno kariero nadaljeval, pa bomo dobili v prihodnosti.

Njegov menedžer je v omenjenem intervjuju za našo spletno stran dejal, da bi za Slovenijo še rad igral.

Zaradi psihičnih težav je Iličić leta 2020 izpustil štiri tekme slovenske reprezentance, za katero je do zdaj 78 tekem in dosegel 16 golov.

Slovenijo prve tekme nove sezone lige narodov čakajo junija. Upajmo, da bo takrat nazaj in se pri teh številkah ne bo ustavil. Držimo pesti.

Kaj je depresija?
Več o tem …

Kaj je anksioznost?
Več o tem …

Če ste v stiski, poiščite pomoč:

Posameznik, ki čuti hudo duševno stisko ali ima samomorilne misli, lahko strokovno pomoč poišče v organizacijah, ki ponujajo neposredno pomoč. Lahko se obrne na svojega osebnega zdravnika ali pa na eno od spodnjih služb oziroma skupin.

Pomoč v stiski:
112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)
116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24 ur na dan)
116 111 – TOM; telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24 ur na dan)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje